Духовна настанова настоятеля храму с. Михальча на Буковині до пастви: Ми залишаємось у канонічній Церкві, яка була, є і буде і «ворота пекельні не здолають її» (+відео)

Настоятель Свято-Успенського храму у селі Михальча  на Буковині, де вже 7-му добу триває безперервне молитовне стояння, архімандрит Ювеналій звернувся з духовною настановою до пастви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посилання на прес-службу Чернівецької єпархії.

Нагадаємо, релігійна громада провела парафіяльні збори, на яких переважною більшістю голосів прийняли рішення залишитися під юрисдикцією канонічної Церкви. Пізніше близько 10 активістів нової церковної структури вирішили не обмежуватися голосуванням і прийшли до церкви з вимогою віддати їм ключі. «Клірики» ПЦУ очолили ходу церковних рейдерів.

Віряни канонічної Церкви і настоятель храму не дозволили прихильникам нової релігійної структури відібрати церкву. Крім цілодобового молитовного стояння люди організували чергування біля храму, щоб убезпечити його від захоплення.

«Як це так: від одного бігти до другого? Діти не міняють ні тата, ні маму! Так от, дорогі браття і сестри. Ми зараз змушені молитися у цій маленькій капличці, але, слава Богу, що і це є: трішки померзнете, а Бог зарахує це вам. Трішки потрудимося, але будемо вірити, що це явище тимчасове. Надіємось, Бог дасть духа порозуміння, і схаменуться озлоблені на нас люди.

Ми залишаємось у канонічній Церкві, яка була, є і буде і «ворота пекельні не здолають її». Ми ще не знаємо, що нас чекає у майбутньому, бо є пророцтва про великі гоніння. Це ще не гоніння, це так – іграшки. Але прийде час великих випробувань для вірних.

А сьогодні ми щиро молімося, прощаймо тих, хто образив нас, як і сказано у Господній молитві «Отче наш». Браття і сестри, коли читаємо цю молитву і доходимо до слів «и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим», зупиніться і подумайте, чи ви дійсно від душі простили тих, хто вас образив. Якщо ні, то ви самі собі робите вирок: «прости нам так, як і ми прощаємо».

Так от, дорогі християни! Перед нашими очима має бути образ Іісуса Христа, Його спасительних страждань на хресті. Які Він муки страшні пережив! Яке знущання було над Ним! Він щодня три з половиною роки ходив поміж людей і приносив тільки радість: скільки було зцілень, вигнання бісів і воскресіння мертвих!

І що Він заробив від людей? Зневагу і «Розіпни, розіпни Його!» І тільки мала кількість людей залишилась вірна Христу. Але Він все терпеливо виніс і не промовив жодного докірливого слова, лише сказав: «Отець Небесний, прости їм, бо не знають, що роблять». Так само і у нашому житті. Коли виникають такі труднощі і нам здається, що треба помститися, відплатити злом за зло, тоді згадаймо слова Іісуса Христа: «Научіться всьому від Мене».

Тож учімося Христовому терпінню і любові!», — сказав священнослужитель.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3560

Залишити відповідь