На свято Стрітення рейдери захопили та спаплюжили храм УПЦ у селі Озеряни на Волині (+відео)

15 лютого 2019 року, на свято Стрітення, після  п’ятої години вечора, прихильники «ПЦУ» у присутності поліції зрізали болгаркою замки та захопили храм релігійної громади УПЦ у селі Озеряни Луцького району. Увійшовши до церкви, активісти зробили «ревізію», навіть у вівтарі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Прихильники новоствореної церкви до храму прийшли не вперше, цього разу з метою зрізати замки. На всі вмовляння священика не робити цього та різні доведення, що ця церква і є українською, а не московською, лунали крики особливо тих людей, які дуже рідко відвідували богослужіння. На зібрані була присутня міліція, та на дії рейдерів ніяк не реагувала.

Головна активістка Ірина Оксенюк проголосила, що вони склали акт про те, що священик не дає їм ключі і підписалися під ним, тому «мають право» зрізати замки. Зірвавши замок (болгарку використав Андрій Хома), увійшли до храму. Не зупинило їх навіть і свято. Увійшовши до храму, активісти зробили «ревізію» та разом з тим осквернили храм – ходили у вівтарі.

Цим подіям передували територіальні збори про «перехід» з УПЦ в новостворену ПЦУ, які відбулися 10 лютого. Ініціатори захоплення храму влаштували це зібрання, незважаючи на те, що збори релігійної громади були проведені напередодні і ними було прийнято одноголосно рішення, що громада залишається під юрисдикцією Блаженнішого  Митрополита Онуфрія. Про рішення громади УПЦ був складений протокол.

Релігійна громада участі у територіальних зборах не брала. Всі були у храмі на молитві. Для молитовної підтримки громади села Озерян прибули й інші православні віруючі.

Священнослужитель громади неодноразово наголошував, що держава відділена від церкви, тому церковні питання вирішуються тільки у церкві, а територіальні – можна і в клубі. Так, як на зборах не вистачало потрібних 2/3 голосів, згідно нового закону, до участі у «голосуванні» залучались і неповнолітні (17 років), а також були скликані та привезені усі ті, що не проживають у селищі, а тільки приписані.

Через декілька днів, 13 лютого о 14 годині, біля храму зустрілися дві групи: одні прихожани храму, інші – прибічники ПЦУ, яких підтримував голова місцевої сільської ради Руслан Пастерук. Відбулися словесні перепалки. Прибічники ПЦУ трясли щойно підписаними паперами від пана Михаїла Зінкевича і вимагали ключі від церкви. Не розв’язавши конфлікт, всі покинули зібрання.

Невдовзі, на двунадесяте свято — Стрітення Господнє, прихильники ПЦУ таки захопили храм, осквернивши й спаплюживши його.

Ось так, на Стрітення, "переходили" до УПЦ КП в ОзерянахПодробиці за посиланням: http://volyn.church.ua/2019/02/17/u-seli-ozeryani-rejderi-zaxopili-ta-spaplyuzhili-xram-upc/?fbclid=IwAR3ZpUllp-2uqToBxnPxbkqXH7CJ7BtsUGaCwbRDdjunsAfOMfg6B13bwwcКонстантинополь, дивись!

Gepostet von Олег Точинський am Sonntag, 17. Februar 2019

Цього ж дня у Кривому Розі було звершено акт вандалізму над найстарішим храмом міста на честь Вознесіння Христового. Вандали кинули балони з запальною сумішю, підпаливши центральні вхідні двері й надбрамну ікону та лишили нацистські написи на стінах храму.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3568

Залишити відповідь