У Неділю про митаря і фарисея Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

17 лютого 2019 року, у Неділю про митаря і фарисея, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  

Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірянам, як Господь притчею про митаря і фарисея, яку сьогодні Церква пропонує увазі християнам у євангельському зачалі, навчає нас правильній і дієвій молитві.

В покаянній молитві, в якій ми просимо вибачення у Бога, не повинно бути умов. Не потрібно шукати собі виправдань. Образив? Скажи :”Господи, я образив, я не маю виправдання, я вчинив неправильно”, – а Бог вже розбереться. Це суть покаянної молитви – безумовне покаяння, без самовиправдання. І Церква нагадує нам, що це найкорисніша молитва для людини.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Богослужіння завершилось чином славлення перед іконою свята Стрітення.

Насамкінець Предстоятель привітав вірян з недільним днем та побажав, щоб Господь, молитвами Богородиці, відкрив їхні серця для покаяння, благословив їх та їхніх близьких і дав усе необхідне для земного життя і життя вічного.

Напередодні Блаженніший Архіпастир очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1136

Залишити відповідь