Митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана під час повернення до єпархіального управління затримала поліція (оновлено, +відео)

У Слов’янському відділі поліції звинувачень не було пред’явлено, слідчий був змушений відпустити митрополита Митрофана.

Сьогодні, 18 лютого 2019 року, митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана було затримано на контрольно-пропускному пункті та у супроводі конвою доставлено у міське управління поліції м. Слов’янська. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Горлівської єпархії.

За інформацією прес-служби, на одному з внутрішніх українських блокпостів відбулася звичайна перевірка документів, після якої було оголошено про затримання митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана для встановлення особи. На питання про причини затримання поліцейський відповів, що відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» має право затримати будь-яку людину на три години без пред’явлення звинувачень.

Архієрея обшукали і викликали опергрупу, яка відконвоювала його в Слов’янський відділ поліції. Там відбулася бесіда зі слідчим, у ході якої ніяких звинувачень не було пред’явлено. Слідчий був змушений відпустити митрополита Митрофана. «Я вважаю, що це була спроба тиску з боку влади», – підкреслив архіпастир.

Коли владика вийшов з відділу поліції на вулицю, то побачив, що підтримати його прибуло безліч священнослужителів і мирян. «Було таке відчуття, що зараз можна було б одягти мантію і почати служити Літургію. Я дуже вдячний і духовенству, і мирянам за організовану підтримку і молитви», – поділився правлячий архієрей Горлівської єпархії.

Митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан повертався з села Ставки Лиманського району, де звершив Божественну літургію в престольне свято храму на честь прп. Феодосія Чернігівського, в Горлівське єпархіальне управління. Напередодні в Сергіївському жіночому монастирі під його головуванням відбулися збори духовенства та голів парафіяльних рад храмів Горлівської єпархії. Присутні одностайно висловили підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію і заявили про бажання громад храмів і далі перебувати в лоні канонічної Української Православної Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5682

Залишити відповідь