5-а громада УПЦ на Буковині приєдналася до цілодобового молитовного стояння (+відео)

Вже 3-ю добу вдень і вночі у храмі УПЦ у с. Бережниця на Буковині лунають молитви, слова Псалтирі та акафісти, в яких віряни благають Господа повернути мир в їхнє рідне село та в Україну. Релігійну громаду на честь Архистратига Михаїла, поза її волі, змушують перейти в «ПЦУ», в іншому випадку погрожують забрати храм, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

«Ми молимося Богу, Пресвятій Богородиці, щоби від нас не забрали наш дім — нашу Церкву. Почуйте нас! Скільки треба ще сліз, щоби ви нас почули? …ті, хто йдуть відбирати, закривати, переводити в іновір’я намолені храми? ..Ви ж не чужинці, а наші брати і сестри, сусіди…», — звертаються до прихильників «ПЦУ» віряни.

Як стало відомо, ще 10 лютого 2019 року громада УПЦ на честь Архистратига Михаїла с. Бережниця Вижницького району провела релігійні збори, на яких засвідчила вірність канонічній Українській Православній Церкві на чолі з її Предстоятелем, про що свідчить протокол.

Настоятель храму о.Костянтин зазначив: «Ми провели збори саме з парафіянами храму, які постйно ходять, сповідаються, причащаються».

Однак волевиявлення парафіян храму було проігноровано окремими посадовими особами. У селі знайшлися ті, хто почали ходити від хати до хати, налаштовуючи односельців одних проти одних, переконуючи йти до церкви, аби переводити її в «ПЦУ».

Лише за кілька днів, 17 лютого, начальник відділу освіти Вижницької адміністрації Андрич Михайло Георгійович завітав до храму та привів із собою «священики» «ПЦУ» із сел Мілієве і Банилова і 40 людей, які не ходять до церкви або ходять до церкви раз на рік, з сусідніх сіл, і почав відкрито агітувати за т. зв. «перехід» і ініціював збори під храмом щодо переведення громади в «ПЦУ».

«Вони не хочуть, щоб я їм воду святив, не хочуть, щоб я їх хрестив і вінчав. А прийшли голосувати. Хто ходить на служби, той знає про збори», — відзначив настоятель громади УПЦ.

Причому активісти здійснюють провокації прямо під час Божественної літургії та зокрема під час Причастя Святих Дарів, вигукуючи образи на адресу вірян і священика канонічної Церкви. Після богослужіння священику нарешті вдалося вмовити прихильників «ПЦУ» вийти на вулицю і там поспілкуватися. Та й це спілкування знову перетворилося на агітацію розкольницького «священика» за «ПЦУ».

«Зрозуміло, до рейдерського захоплення храму готувалися завчасно. Одні під церквою моляться, а інші кричать “Ганьба, ганьба!”», — зазначають в єпархії.

Однак громада і настоятель відстояли свій храм і не віддали ключі активістам і того ж дня прийняли рішення долучитися до цілодобового молитовного стояння, розпочатого ще 24 днів тому громадою храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Васловівці.

Нагадаємо, вже 5-у добу молиться вдень і вночі громада УПЦ на честь Св. Архистратига Михаїла с. Задубрівка, 10-у добу продовжують безперервне молитовне стояння віряни Свято-Успенської громади с. Михальча і 10-у добу лунає і вдень, і вночі молитва у Свято-Успенському храмі с. Товтри.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1334

Залишити відповідь