В усіх єпархіях УПЦ пройшли заходи з нагоди Дня православної молоді (+фото, відео)

Стрітенські благодійні бали, «Стрітенняfest», концерти і квести — в різних єпархіях Української Православної Церкви відбулися урочисті й творчі молодіжні заходи, присвячені Всесвітньому дню православної молоді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

19 лютого 2019 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, відбувся традиційний благодійний Стрітенський бал, приурочений до Міжнародного дня православної молоді та Міжнародного дня онкохворої дитини, передає прес-служба Одеської єпархії.

Вечір розпочався з молитви і звернення до присутніх керівника Молодіжного відділу Одеської єпархії протоієрея Максима Омельченка. Потім гостей Стрітенського балу чекали два відділення з танцями, музикою і співом.

Під час вечора виступили різні творчі і церковні колективи. Також своїм виступом порадував гостей Молодіжний хор Одеської єпархії. Спеціальним гостем вечора став учасник шоу «Україна має талант» Геннадій Цвєтков.

Православна молодь Одеси в черговий раз об’єдналася заради благої мети, з’єднавши святкування з благодійним аукціоном, лотами для якого стали живописні полотна. За словами організаторів вечора, всі кошти, виручені від продажу картин, будуть передані на лікування дітей з онкологічними захворюваннями.

18 лютого 2019 року, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, з нагоди молодіжного свята в Луцьку відбувся фестиваль  «Стрітенняfest», передає прес-служба Волинської єпархії.

Фестиваль розпочався він зі спільної молитви. Божественну літургію у Свято-Покровському храмі Луцька очолив настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму селища Колки протоієрей Олександр Білінський. Йому співслужили голова єпархіального відділу у справах молоді ієромонах Ілля (Вишневський) та священики Волинської єпархії, які трудяться на ниві молодіжного служіння.

Сама ця Божественна Літургія була особливою, оскільки супроводжувалася поясненнями, котрі надавали священики. А окрасою богослужіння був спів хору студентів Волинської духовної семінарії під керівництвом студента ІV курсу семінарії Олександра Цюрика.

У програмі заходу були також численні флешмоби та ігри, під час котрих учасники могли проявити свої таланти, відпочити й розважитися.

Продовжився «Стрітенняfest» у Палаці культури Луцька. Дійство розпочав ієромонах Ілля (Вишневський) який переказав православній молоді благословення і вітання від єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, а також побажав гарно і корисно провести час та відпочити.

Особливу зацікавленість молоді викликало спілкування зі священнослужителем. Невелику лекцію на тему «Молодь і Церква» їм розповів настоятель луцького храму Святої рівноапостольної Марії Магдалини протоієрей Олександр Колб. Зокрема, отець Олександр відмітив, що православні молодіжні згромадження гуртують молодь, свідому своєї Православної віри та необхідності жити згідно норм  християнської моралі, що є дуже позитивним. Він також порадив юнакам та дівчатам не починати гордитися своєю участю в молодіжках, а продовжувати творити добрі справи, зацікавлюючи церковним життям своїх однолітків. Він також відповів і на запитання молоді.

Після молоді люди переглянули виставу «Ромео і Джульєтта ХХІ століття». Її сценарій підготував художній керівник соціально-корисного театру «Середовище буття» з Києва Олександр Клименко. Найцікавішим у цій виставі-мелодрамі було те, що роль Романа і Юлії грали не професійні актори, а учасники “Стрітенняfestу”, сама православна волинська молодь.

«Родзинкою» фестивалю став виступ відомого луцького шоумена, заслуженого артиста естрадного мистецтва України Сергія Скулинця.

А завершилося свято православної молоді Волині нагородженням учасників традиційного православного молодіжного кінофоруму Волині.

17 лютого відбувся захід, присвячений Дню православної молоді у Будинку культури м. Бориспіль, який відвідав Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, передає прес-служба Бориспільської єпархії.

Відкриваючи урочистості, владика Антоній звернувся до присутніх з вітальним словом, після чого учасники виступили з творчими номерами, презентували діяльність недільних шкіл та молодіжок.

На завершення зустрічі владика Антоній поспілкувався з молоддю та відповів на питання, а також оглянув фотовиставку молодіжної діяльності на парафіях Бориспільської єпархії.

17 лютого 2019 року, вже четвертий рік поспіль, в Кременчуці, в Міському палаці культури відбувся Стрітенський бал для молоді, передає прес-служба Кременчуцької єпархії.

Так недільна школа Свято-Успенського кафедрального собору традиційно відзначає Всесвітній день православної молоді, який святкується в день Стрітення Господнього. Захід проводиться з благословення Миколая, архієпископа Кременчуцького і Лубенського.

У програмі заходу були історичні бальні танці, майстер-класи, конкурс на кращу танцювальну пару, старовинні бальні ігри, творчі виступи та фотосесія з професійним фотографом.

Для участі в балі в цьому році, повідомляє сайт Полтавської духовної семінарії , були запрошені студенти Полтавської місіонерської духовної семінарії, творчий колектив «Родинонька» с. Скибівщина, православна молодь з Олександрії, а також студія бальних танців «Гармонія». На чотири години свята дух єднання, віри і любові, який панував на Стрітенському молодіжному балу, об’єднав понад 80 учасників.

Дами – в бальних сукнях, галантні кавалери, класична музика, бальний етикет, – все створювало атмосферу старовини і палацової розкоші. А багатогодинні репетиції напередодні заходу не залишилися марними: дівчатка і хлопчики, дівчата і юнаки, мами і тата – усі гідно виконували старовинні танці.

Організатори висловлюють щиру подяку усім, за чиєю підтримкою відбувся Стрітенський бал для молоді, та чекають на нові зустрічі.

17 лютого, з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, також відбувся благодійний бал у Запоріжжі, присвячений Дню православної молоді, передає прес-служба Запорізької єпархії.

За словами Його Високопреосвященства, цей захід можна сприймати як урок, але не танців, а скоріше урок любові, взаємоповаги і благородства. Завдяки балу багато молодих людей вперше дізнаються про Христа. У цьому і є його головне завдання — відкрити шлях до Бога.

Як також зазначив Запорізький митрополит, православну людину перш за все повинна відрізняти краса її душі: «Ми захоплюємося красою нашої віри, наших храмів, наших богослужінь. А тепер прийшов час захоплюватися красою нашої душі. Краса душі несумісна з брехнею, зі злістю, ненавистю, з осудом, з розпустою. З усіма тими вадами, які нам сьогодні нав’язує суспільство споживання. Нас закликають бути толерантними. Але бути толерантним, значить бути байдужим. Байдужість — це параліч душі, як говорив Чехов. Від нас хочуть, щоб наша душа була паралізована, зробити нас нездатними приймати самостійно рішення».

На закінчення владика побажав усім зберігати чистоту свого серця і красу душі.

Дівчата в шикарних сукнях із галантними кавалерами із Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара, Харкова та Борисполя та інших населених пунктів області, а це понад 400 молодих людей, танцювали весь вечір полонез, польку, падеграс і кружляли в романтичному вальсі. У програмі заходу для гостей свята були організовані танцювальні майстер-класи.

Музична частина вечора була представлена ​​виступом Запорізького оркестру і сольними номерами окремих виконавців. Окрасою заходу стали вокальні виступи молоді Запоріжжя, анімаційна зона з іграми та майстер-класами. Вихованці недільних шкіл пригощали всіх гостей домашньою випічкою і чаєм.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 571

Залишити відповідь