У с. Копитів на Рівненщині парафіяни відстояли свій храм — зрізати замки і захопити церкву підбурював чиновник з Корецької РДА (+відео)

У селі Копитів, що на Рівненщині релігійна громада  підтвердили своєю більшістю вірність УПЦ  і цим  завадили прибічникам «ПЦУ» перевести парафію під іншу юрисдикцію.

23 лютого 2019 року перед входом до Іоанно-Богословської церкви села Копитів Корецького району Рівненської області відбулися парафіяльні збори. На них були присутні, за словами, очевидців прихильники обох конфесій, адже церковні  суперечки у селі вирували вже два тижні поспіль, відколи активісти “ПЦУ” розпочали збирати підписи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Виманювали підписи брехнею, розповідаючи, що у відомостях треба підписатись за свого батюшку, тобто за мене, — розповідає протоієрей Ігор Власюк, настоятель парафії у Копитові. – Нині я маю докази цієї брехні – 7 заяв від людей, що відкликають свої підписи».

Головним організатором конфесійної суперечки  у Копитові, за словами селян, став Сухий Павло, чиновник Корецької РДА, котрий є виходцем з села. Перед  входом у церкву 23 лютого пан Сухий пропонував зрізати замки і силою відбирати церкву.

«На збори до храму прийшли не тільки місцеві люди, були й такі, що давно у селі не проживають, а також  жителі із сусідніх сіл, — коментує отець Ігор – Активісти від ПЦУ відразу розпочали мітинг на подвір’ї церкви, традиційно звинувачуючи УПЦ у проросійській політиці. Гасла, лозунги — усе, як у радянські часи, навіть люди ті ж. Мої прихожани Ганну Василівну Загоруйко, яка сьогодні відстоює інтереси ПЦУ, добре пам’ятають, як вчительку, котра  у школі зривала з дитячих грудей хрестики».

Загалом до Іоанно-Богословської парафії належить два села: Копитів і Ганнівка, в них проживає 370 людей виборчого віку.  Ініціативній групі вірян УПЦ вдалося зібрати 217 підписів на свою підтримку, а 23 лютого вірність УПЦ на парафіяльних зборах,  які відбулися відразу після сутичок з прибічниками ПЦУ, підтвердило 147 людей, істотна більшість серед присутніх.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4967

Залишити відповідь