Бог чекає і приймає кожну розбиту душею і тілом людину — Блаженніший Митрополит Онуфрій

Коли ми відходимо від Бога, усвідомлюємо, що нам недобре, ми страждаємо, то треба з рішучістю повернутися до Нього і у цьому нам допомагає піст і молитва.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді про блудного сина, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Блудний син – це образ грішника, який відходить від отчого дому – відходить від Бога. Проживає усі таланти, які Господь дає людині, аби вона їх вжила для добра, — розповів Предстоятель. — Але потім, розбита душею і тілом людина спам’ятовується і повертається до отчого дому».

За словом Архіпастиря, ми бачимо, як грішник згадує про Боже милосердя, про багатства тих духовних дарів, які Бог має і готовий дати кожній людині і приймає правильне рішення.

«В цій історії про блудного сина дуже важливе рішення: ми, коли відходимо від Бога, усвідомлюємо, що нам недобре, ми страждаємо, то треба повернутися до Нього», — сказав він.

Проте, як наголосив Блаженніший владика, часто «це «треба» так і залишається просто «треба» — людина не встає і не йде до Бога, не робить й кроку до Нього. А блудний син проявив рішучість: він встав і пішов».

«Ми всі якоюсь мірою є блудними синами: хтось далі відходить від Бога, хтось ближче. Потім ми повертаємось і знову відходимо… І повернення наше до отчого дому звершується через піст і молитву, які є тими двома крилами, за допомогою яких ми злітаємо до Бога, відриваючись від земного, гріховного. Саме тому Свята Церква нагадує нам про блудного сина перед Великим постом», — пояснив Його Блаженство.

Він нагадав, що «Господь настільки милосердний, що людина робить тільки один крок – і вже на душі радість і втіха».  Так починає діяти, за словом Митрополита Онуфрія,  благодать Святого Духу, яка допомагає людині йти вперед і дає відчуття радості і миру.

Далі Господь Сам виходить нам назустріч і «наче перстень на руку, повертає нам все, що ми отримали від Бога при творінні і що робить нас благородними, сильними, розумними…».

«Хай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, під час святого Великого посту робити кроки до Нього, поститися, молитися, очищати себе від гріха і відновлювати у собі ту божественну гармонію, яку Господь подарував кожній людині. Коли ця гармонія відновлюється, ми наближаємось до Бога, уподібнюємось Йому, стаємо здатними вмістити у собі божественну благодать, яка робить нас щасливими в цьому житті і спасенними на небі во Христі Іісусі, Господі нашому», — побажав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1746

Залишити відповідь