У Неділю про блудного сина Предстоятель очолив Божественну літургію в кафедральному соборі Чернівців (+відео)

24 лютого 2019 року, у Неділю про блудного сина, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Духівському Кафедральному соборі міста Чернівці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Банченський Лонгін, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, гості у священному сані та духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Цього дня під час Літургії, згідно з уставом, читається зачало з Євангелія від Луки – притча Спасителя про блудного сина. Звертаючись до митарів і грішників (Лк. 15:1), Іісус Христос оповів їм історію покаяння людини, котра забрала свою частину спадку у батька та пішла від нього «у далекий край» (Лк. 15:13). Проживши розпутно та розтративши все майно, чоловік почав бідувати: «радий був насититися ріжками, які їли свині» (Лк. 15:16). Опам’ятавшись, він каючись повернувся до батька зі словами: «Согрішив я проти неба і перед тобою і вже недостойний зватися твоїм сином; прийми мене як одного з наймитів твоїх» (Лк. 15: 18-19). Зрадівши поверненню сина, батько зустрів його, відновивши у втраченому достоїнстві спадкоємця.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православ’я.

По завершенні богослужіння Його Блаженство привітав архієреїв, духовенство та парафіян Свято-Духівського кафедрального собору з недільним днем і благословив усіх.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3506

Залишити відповідь