Митрополит Володимир підтримав насельників і парафіян Низкиницького монастиря, який влада і прихильники «ПЦУ» намагалися «перевести»

24 лютого 2019 року митрополит Волинський і Ковельський Володимир відвідав Низкиницький Успенський чоловічий монастир, щоб підтримати намісника, насельників і парафіян обителі, яку напередодні прихильники «ПЦУ» на чолі з головою районної ради під час незаконних зборів, не давши права голосу ченцям і членам релігійної громади, «перевели» в так звану новостворену церковну структуру. За т. зв. «перехід» проголосували 128 людей, а вірність УПЦ засвідчили 658 парафіян, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Володимир-Волинської єпархії.

У головному храмі монастиря митрополит Володимир звершив молебень, після чого архіпастир звернувся з повчальним словом: «Сьогодні Українська Православна Церква переживає важкі часи. Зараз саме той час, коли православні християни мають прекрасну можливість показати свою духовну мужність і справжню любов до Матері Церкви. Треба бути вірними Богу не тільки у світлі дні. Коли настає темрява, ми теж повинні залишатися відданими чадами Христової Церкви».

Владика Володимир подякував наміснику Низкиницького монастиря архімандриту Вікентію з братією обителі, які напередодні засвідчили вірність канонічній УПЦ, за стійкість у вірі і побажав надалі зберігати вірність Українській Православній Церкві та її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Онуфрію

Варто зазначити, що напередодні, 23 лютого, в приміщенні місцевої школи в с. Низкиничі відбулися збори територіальної громади, за участі голови Іваничівської районної ради Бадзюна Андрія Анатолійовича і районного декана УПЦ КП, на котрих прихильники «ПЦУ» провели голосування «про перехід релігійної громади УПЦ» в підпорядкування «ПЦУ».

На початку зборів ініціатори «переходу», усвідомлюючи протизаконність своїх дій та власну некомпетентність, планували разом з громадою визначитися про формат такого кроку. Однак голова районної ради запевнив, що ніякого порушення закону не буде, і селищна громада може своїми зборами вирішувати долю релігійної громади. Подібне твердження присутні почули і від Нововолинського декана.

За результатами незаконного голосування, в котрих взяли участь 124 людини, було прийнято рішення про «перехід» місцевої релігійної громади в «ПЦУ».

Водночас того ж дня в Низкиницькому Успенському монастирі зібралися постійні парафіяни і провели загальні збори парафії, котрі повністю відповідають нормам Закону України «Про свободу совісті і релігійні організації». Результатом зборів було одноголосне рішення 658 парафіян про збереження релігійної організації монастиря у підпорядкуванні Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1284

Залишити відповідь