22 лютого 2019 року Міжнародний інститут афонської спадщини (МІАС) спільно з телеканалом «Інтер» провів культурно-просвітницький вечір на тему «Знайомство з Православ’ям: Тисяча років на Афоні» в Парижі (Франція). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на afon.org.ua.

Вечір, який відбувся при православному духовно-культурному центрі Парижа і проводився в рамках заходів знайомства з православною східно-християнською спадщиною у Франції, був присвячений 1000-річчю давньоруського чернецтва на Афоні і 850-річчю заснування Старого (Нагірного) Русика на Святій Горі.

У рамках вечора відбувся показ документального фільму «Тисяча років на Афоні», знятого телеканалом «Інтер».

Перед присутніми виступили автор фільму, головний редактор телеканалу «Інтер» Антон Нікітін та директор Міжнародного інституту афонської спадщини Сергій Шумило, які розповіли про 1000-літні зв’язки Київської Русі та Афону, про духовну спадщину Святогірського чернецтва і про сучасне значення Афона як міжнародного духовно-культурного центру Вселенського Православ’я.

Вів вечір доктор Сорбонни і представник Міжнародного інституту афонської спадщини у Франції о. Іосиф (Павлінчук).

У заході взяло участь понад 200 осіб, в основному французи. Гості жваво цікавилися історією і спадщиною Афона і православною східно-християнською традицією, задавали багато питань.

Крім того, під час перебування в Парижі знімальною групою телеканалу «Інтер» були зняті сюжети про Православ’я у Франції, а також про паризький період життя і філософську спадщину відомого уродженця Києва та релігійного філософа Миколи Бердяєва.

Заходи в Парижі відбулися за підтримки Міжнародного благодійного фонду в честь Покрову Пресвятої Богородиці.

Як повідомлялося раніше, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Міжнародним інститутом афонської спадщини (МІАС) проводяться в різних містах Європи духовно-просвітницькі заходи, присвячені 1000-річчю давньоруського чернецтва на Афоні. Зокрема, такі заходи МІАС вже були проведені в Женеві, Римі, Лондоні, Оксфорді, Кембриджі, Страсбурзі, Мілані, Неаполі, Афінах, Салоніках, Гамбурзі, Варшаві, Празі, Карлових Варах та інших містах Європи, під час яких жителів європейських міст знайомлять з Православ’ям і духовною спадщиною Афона.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 253

Залишити відповідь