Голова Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях зустрівся з Комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович

28 лютого 2019 року голова Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор провів зустріч з Комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович. Зустріч проходила у приміщенні Ради Європи у Страсбурзі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Сторони обговорили питання стосовно систематичних правопорушень віруючих громадян України, які відбуваються внаслідок незаконних силових захоплень храмів, що почастішали за останній час. Єпископ Віктор розповів Єврокомісару про тиск та дискримінаційні процеси по відношенню до духовенства та вірян Української Православної Церкви, яка незважаючи на це, продовжує звершувати своє миротворче служіння. Зокрема, представник УПЦ показав Комісару з прав людини пряме включення з Луцька, де під стінами облдержадміністрації саме в цей час проходило молитовне стояння єпархіальних архієреїв, духовенства та вірян двох єпархій Волинської області. Владика Віктор пояснив високопосадовцю Ради Європи, що сьогодні у такий спосіб віруючі УПЦ, як громадяни України, змушені захищати своє право на свободу віросповідання.

У відповідь Дуня Міятович зазначила, що вже частково ознайомлена з порушеннями прав людини в Україні через міжконфесійні протистояння. За словами Єврокомісара, вона і надалі уважно стежитиме за дотриманням прав і свобод людини в Україні та буде вчиняти всі можливі превентивні дії у межах свого мандату. Сторони домовилися про конкретні кроки взаємодії щодо забезпечення законних прав і свобод громадян України, які є вірянами Української Православної Церкви.

Нагадаємо, вчора, 27 лютого, Голова Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях провів зустріч у Раді Європи у Страсбурзі з Генеральним директором Директорату Ради Європи з прав людини і верховенства права паном Кристосом Якумопулосом (Christos Giakoumopoulos), спеціальним радником по Україні Секретаріату Ради Європи, виконавчим секретарем Європейського комітету по недопущенню тортур і нелюдського та принижуючого людську гідність ставлення чи покарання паном Режісом Бріла (Régis Brillat) та директором Департаменту з прав людини паном Крістофом Пуарель (Christophe Poirel). А раніше направив звернення до офіційних осіб ООН, ОБСЄ, ЄС та інших країн у зв’язку з фактами масових порушень прав людини в Україні та реальною загрозою ескалації релігійних конфліктів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1199

Залишити відповідь