На Буковині румуномовні парафії УПЦ одноголосно підтверджують вірність Українській Православній Церкві та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію (оновлено)

24 лютого 2019 року три румуномовні релігійні громади Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ проголосували за вірність Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Парафії на честь святої Параскеви села Банчени та на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Байраки парафії на честь святителя Спиридона м. Герца Герцаївського благочиння проголосувала за вірність Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, передає на своїй сторінці у Facebook прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Повідомляється, що релігійні громади на чолі з їх настоятелями прот. Павлом Думітру, прот. Костянтином Апакіца, прот. Нектарієм Баланом продовжують здійснювати свою діяльність відповідно до канонів та статуту Української Православної Церкви.

Нагадаємо, Священний Синод Румунської Православної Церкви, який відбувся 21 лютого 2019 року, заявив, що очікує роз’яснень щодо «проблеми з неканонічними священиками колишнього “Київського патріархату”» в «ПЦУ». Окрім іншого, у своєму рішенні щодо церковної ситуації в Україні ієрархи Румунської Церкви звернули увагу на існування парафій УПЦ, які відвідує румуномовне населення України. «Необхідно по-справжньому проконсультуватися з цими румунськими православними», — зазначається в документі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1606

Залишити відповідь