На Дніпропетровщині освячено новий храм УПЦ

28 лютого 2019 року, в день пам’яті апостола від 70-ти Онисима, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней звершив чин великого освячення храму на честь священномученика Ігнатія Богоносця в с. Гнатівка Новомосковського району, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Дніпропетровської єпархії.

Правлячому архієрею співслужили секретар Дніпропетровської єпархії протоієрей Миколай Ничипорук, благочинний 2-го Новомосковського церковного округу протоієрей Сергій Заброцький, настоятель храму ієрей Микола Ковязин і духовенство Новомосковських благачинь.

Після чину великого освячення митрополит Іриней звернувся до віруючих зі словом проповіді та звершив у новоосвяченому храмі Божественну літургію.

На малому вході за ревне служіння Святій Церкві і душпастирство дніпропетровський архіпастир, із благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, звів настоятеля храму священика Миколая Ковязіна в сан протоієрея.

За богослужінням владика Іриней також підніс молитви про Церкву і мир в Україні.

А після Літургії було звершено славлення священномученика Ігнатія Богоносця.

За заслуги у справі облаштування храму правлячий архієрей нагородив благословенними архіпастирськими грамотами сільського голову Бреус Григорія Порфировича, депутата Новомосковської міської ради Фрейдіна Олексія Вікторовича, а також благодійників і трудівників парафії.

На згадку про подію митрополит Іриней підніс у дар храму ікону Спасителя та всіх присутніх благословив.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що в Дніпрі та на Черкащині освячено нові храми УПЦ. Нові храми освятили правлячі архієреї Дніпропетровської та Черкаської єпархій. 

Просмотров: 785

Залишити відповідь