Страшно, що їх було набагато більше, ніж відвідувачів фестивалю повстанської пісні — голова Волинської ОДА про вірян УПЦ

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко, який проігнорував молитовне стояння вірян УПЦ, що відбулося вчора, 28 лютого 2019 року, пізніше прокоментував подію. Багатотисячне молитовне стояння парафіян канонічної Церкви біля стін Волинської ОДА на захист своїх прав і свобод викликало негативні емоції у чиновника. Про це повідомляє інтернет-видання Волинь. Online, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами О. Савченка, сам факт виходу вірян під стіни ОДА не такий страшний.

Страшно, що їх було набагато більше, ніж відвідувачів фестивалю повстанської пісні, який проходив торік на Театральному майдані в Луцьку, поділився своєю стурбованістю під час розширеного засідання колегії управління культури з питань релігій і національностей Волинської облдержадміністрації чиновник.

Всіх священників канонічної Української Православної Церкви він безпідставно звинуватив у відсутності патріотизму і у тому, що вони нібито не пускали українських юнаків захищати Батьківщину.

«Так де ми з вами і де наш патріотизм?», – здивовано запитував Савченко під час засідання колегії.

Нагадаємо, 28 лютого духовенство та віряни двох єпархій УПЦ зібралися на молитву біля стін Волинської обласної державної адміністрації, яку очолили митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир і єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. На ім’я голови Волинської ОДА Олександра Савченка, якого цього дня не виявилося на місці, учасники молитовного стояння – єпископат, духовенство, ченці та миряни  Волинської єпархії УПЦ – подали офіційне звернення з проханням «вплинути на критичну ситуацію, що склалася на деяких парафіях Української Православної Церкви в населених пунктах Волині». У зверненні віруючі жителі Волинської області висунули Савченку ряд вимог, які покликані захистити конституційні права православних мешканців області.

Загальнообласне молитовне стояння на захист прав віруючих Української Православної Церкви.

Gepostet von Волинська єпархія УПЦ am Donnerstag, 28. Februar 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2695

Залишити відповідь