Проректор Київської духовної академії взяв участь у зустрічі групи «Примирення в Європі»

27 лютого — 1 березня 2019 року у Мінську в Домі міжцерковного спілкування «Кінонія» відбулася чергова зустріч членів робочої групи «Примирення в Європі – завдання церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині», на якій Українську Православну Церкву представляв проректор Київської духовної академії з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега. Про це повідомляє Інформційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт КДАіС.

Під час зустрічі обговорювалися підсумки роботи групи «Примирення» у 2018 році та плани на 2019 рік. Особливу увагу було приділено підготовці міжнародної конференції у Білорусі, проведення якої заплановано на травень поточного року.

А зокрема 28 лютого члени групи зустрілися з послом Німеччини у Республіці Білорусь паном Петером Деттмаром та послом Польщі у Республіці Білорусь паном Артуром Міхальським. Під час цих зустрічей обговорювалися форми можливої співпраці в організації конференції групи «Примирення» у Білорусі.

Цього року в зустрічі взяли участь представники Української Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України, Польської Православної Церкви, Білоруської Православної Церкви, Римо-Католицької Церкви в Білорусі, Євангелічної Церкви Аугсбурзького сповідання в Польщі, Євангелічно-Лютеранської Церкви в Білорусі.

Міжнародна група «Примирення» була створена у 1974 році з ініціативи Євангелічної Церкви Німеччини та Польської Екуменічної Ради з метою сприяння примиренню між польським і німецьким народами, відносини між якими були істотно погіршені в результаті подій Другої світової війни. У 1995 році до групи «Примирення» приєдналися нові учасники: представники України та Білорусі. Так виник сучасний проект «Примирення в Європі – завдання церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 446

Залишити відповідь