Куди насправді “переходять” релігійні громади Чернігівщини? — ЗМІ

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує розслідування журналістів ianews.in.ua про те, куди потрапляють громади УПЦ Чернігівщини після “переходу” до “ПЦУ”.

З отриманням Томоса та створенням Єдиної Помісної  Церкви України в ЗМІ та мережі інтернет почала ширитись інформація про масові переходи громад з Української Православної Церкви до новоутвореної Православної Церкви України.

Виходячи з відкрито конфліктних ситуацій з переходами, переводами та захопленнями храмів УПЦ в Чернігівській області  ми вирішили розібратись, куди потрапляють громади УПЦ Чернігівщини після переходу до ПЦУ.

Для прикладу ми взяли дві громади УПЦ в селах Оленівка та Крути.

Оленівка:

Як відомо, 15 січня 2019 року на сході села Оленівка (з більш ніж 920 мешканців села присутніх на сході було 72 особи) громадою села було ухвалено рішення ( голосувало 38 «за») про перехід релігійної громади села із Української Православної Церкви до Православної Церкви України. Вже наступного дня з 9 години ранку біля воріт Свято – Вознесенського храму стояло близько 30 молодиків з С14 та ВО «СВОБОДА». Близько 12 години дня до церкви під’їхав священик-капелан із Ніжина, Сергій Чечин, та за підтримки молодиків зайшов в храм, де звершив молебень.

Куди перейшла громада Оленівки?

Щоб зрозуміти куди, треба зрозуміти хто переводив.

Як ми бачимо з реєстру бази YouControl , священик Сергій Чечин є настоятелем парафії Всіх Святих Української Православної Церкви Київського Патріархату, і підпорядковуєтеся він Управлінню Чернігівської єпархії Української Православної Церкви  саме Київського Патріархату,

а з цього випливає, що перейшла парафія села Оленівка ні в яку не в Православну Церкву України, а в самісінькій самопроголошений  Київський Патріархат.

Цікавий ще той факт, що засновниками релігійної громади Всесвятської Церкви є дві фізичні особи…

Що сталося в легендарних Крутах?

26 лютого 2019 року на сході села в Крутах декілька активістів підняли питання щодо об’єднання існуючої в селі православної громади УПЦ з новоутвореною Православною Церквою України. Голова громади села В. Македон, керуючись чинним законодавством України, питання на розгляд не ставив і закрив схід села. Ще близько години сперечалися люди в клубі села,  але активісти так і не змогли переконати громаду перейти в ПЦУ.

На заході в Крутах також був присутній священик Сергій Чутченко, який на наше запитання: — А для чого збирався схід села? Відповів: —  Ми хочемо перевести громаду в ПЦУ.  На прохання надати посвідчення священика, відповів, що не має його при собі. Ідинтифікувати його як представника ПЦУ ми не змогли.

Нам стало цікаво, а до якої ж юрисдикції відноситься сам Сергій Чутченко і… о диво:

Українська Православна Церква Київського Патріархату!

Дивно: людям кажуть, що в Україні вже існує Єдина Помісна незалежна та визнана усім («усім» — це велике питання) вселенським православ’ям Церква. Люди вірять закликам і йдуть в ту церкву, але ж, чомусь потрапляють в УПЦ КП.

Чи не є це маніпулювання та обман з боку представників Київського Патріархату?

Чому й досі звершує Богослужіння ніким не визнаний як патріарх – Філарет (Денисенко)?

Чому не скасовано, як було оголошено,  структуру під назвою  «Київський Патріархат»?  Чому? Чому? Чому?

Цих «чому» дуже багато, а відповідей чомусь немає…

Люди! Задумайтесь, відкиньте емоції та задайте собі питання, а насправді, чому?

Автор: Іван Церковний

В матеріалі вікористані данні з сайту https://youcontrol.com.ua/ru/

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1197

Залишити відповідь