Представники УПЦ у складі делегації Всеукраїнської ради церков прибули з офіційним візитом до Ізраїлю

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій проведе в Єрусалимі зустрічі на найвищому рівні. Поїздка відбувається за ініціативи Головуючого у ВРЦіРО, головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха, який запропонував провести виїзне засідання Ради Церков на Святій землі – місці паломництва для віруючих багатьох конфесій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Інститут релігійної свободи.

У делегації від Української Православної Церкви беруть участь голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор та заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич.

Програма візиту передбачає офіційні зустрічі членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Президентом Держави Ізраїль, спікером Кнесета (парламента), а також з іншими ізраїльськими політиками та релігійними діячами.

Ці зустрічі мають на меті укріплення дружніх українсько-ізраїльських стосунків, обмін досвідом у сфері державно-конфесійної взаємодії, подальший розвиток паломництва в інтересах обох країн – як до Ізраїлю, так і до України.

Учасники української делегації також відвідають військовий рабинат Ізраїлю та проведуть зустріч з Головним рабином ЦАХАЛа з метою вивчення досвіду військового капеланства в Армії оборони Ізраїлю.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1423

Залишити відповідь