Як скандальний «клірик УПЦ КП» та прихильники «ПЦУ» били жінок при захопленні храму УПЦ в с. Гніздичне — з’явилося відео

У розпорядження Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ потрапило відео, на якому чітко видно як скандальний «клірик Київського патріархату» Іван Лесик та інші активісти «ПЦУ/УПЦ КП» б’ють парафіянок Української Православної Церкви в селі Гвіздичне Збаразького району на Тернопільщині. Поліція не втручається.

Переглянувши ролик з місця злочину, можна скласти уяву про ті «мирні» методи, які використовують в «ПЦУ». Скандальний «клірик УПЦ КП», який свого часу «прославився» на Збаражчині за політичний рекет, Іван Лесик штовхає та б’є парафіянок УПЦ — в основному жінок похилого віку. Такі ж методи фізичного впливу застосовували і його помічники — прихильники «ПЦУ» та бійці «Правого сектору». При цьому присутні представники поліції, які просто спостерігають за безчинствами.

Нагадаємо, 13 січня 2018 року, активісти провели збори села, на яких частина присутніх проголосувала за перехід в новостворену “ПЦУ”. Релігійна ж громада вирішила лишитися в лоні Української Православної Церкви. Як повідомляв настоятель, тоді сторонам вдалося домовитися про мирне співіснування, представники “ПЦУ” обіцяли, що захоплення храму УПЦ не буде. Пізніше, 3 лютого 2019 року, прихильники т.з. ПЦУ намагалися заволодіти храмом та влаштували сутичку біля церкви, особливо від рук чоловіків кремезної статури з червоно-чорними нашивками на рукавах та власне поліції постраждав настоятель релігійної громади Української Православної Церкви протоієрей Стефан Балан. У результаті храм було опечатано. Вчора, 3 березня 2019 року, прихильники «ПЦУ» за допомогою бійців «Правого сектору» Свято-Преображенський храм у селі Гніздичне захопили. Віруючих канонічної Церкви, які зайшли в храм для переговорів, побили і вигнали на вулицю. Усім цим процесом керував скандальний «клірик УПЦ КП» Іван Лесик.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5903

Залишити відповідь