Парафія в США закликала правозахисні організації вплинути на ситуацію в Україні, щоб переслідування УПЦ припинилося

Священнослужителі і члени парафіяльної ради церкви на честь Преподобного Серафима Саровського в Сі-Кліфф (Нью-Йорк, США) звернулися до міжнародних правозахисних організацій із проханням розглянути численні випадки порушення прав і релігійних свобод кліриків і мирян Української Православної Церкви, очолюваної Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Про це йдеться в опублікованій 4 березня 2019 року заяві на сайті Серафимовської парафії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема в документі зазначається, що безбожні радянські часи давно минули, однак, на жаль, сьогодні відбуваються нові гоніння та численні правопорушення «з боку державних чиновників, поліції і націоналістів, які вимагають від духовенства і віруючих Української Православної Церкви перейти в так звану “Православну Церкву України”, в це об’єднання невизнаних в православному світі розкольників, які не мають законного священства».

«У зв’язку з цим захоплюються храми канонічної Церкви, — йдеться в заяві, — проводяться обшуки в церковних установах і в приватних будинках духовних осіб і мирян, котрі піддаються допитам, тиску, наклепам і навіть фізичному насильству. Крім того, Верховна Рада ввела нові закони (№5309 і №4128), спрямовані на ліквідацію Української Православної Церкви».

«Таке втручання в церковні справи є грубим порушенням Конституції України та основних принципів свободи совісті, розпалюють міжрелігійну ворожнечу і ще далі відкидають суспільство від тихого і мирного життя», — підкреслено в заяві.

Священство та парафіяни Серафимовської громади висловили надію на те, що міжнародні правозахисні організації «вивчать стан релігійних справ» в Україні та «вплинуть на ситуацію так, щоб переслідування духовенства і віруючих канонічної Української Православної Церкви припинилося».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 561

Залишити відповідь