У Запорізькій та Сумській єпархіях стартували дві масштабні благодійні акції до Великодня

У зв’язку з початком щорічної благодійної акції «Любов милосердствує» митрополит Запорізькій і Мелітопольський Лука звернувся до пастви із закликом долучитися до проекту, в Сумській єпархії відбулася прес-конференція з нагоди початку Дев’ятої благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархії.

«Знову в Запорізькій єпархії стартує благодійний проект «Любов милосердствує», який всім нам дає можливість придбати «нетлінне багатство на Небесах», — зазначив митрополит Лука. — Мета цього проекту — допомогти як важкохворим дітям, так і багатьом нужденним, що знаходяться в безпосередній близькості до нас. Наше добродіяння не повинно залишитися на рівні красиво сформульованого теоретичного концепту. Недостатньо просто говорити, що ми любимо ближнього, – потрібно доводити це на ділі. Справжня любов – та, яка проявляється в конкретних справах».

Високопреосвященніший владика наголосив, що «не важливо, який ми маємо достаток, навіть мала частина, віддана від душі заради нужденної людини, буде цінною в очах Божих».

«У Нагірній проповіді Господь наш Іісус Христос чітко говорить: «Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви з ними, бо в цьому Закон і Пророки» (Мф. 7:12). Беручи участь в проекті, ми свідчимо про істинні цінності, підставою яких є любов до ближнього – та єдина абсолютна цінність, на якій будується все суспільне благо і буття. А любов до дітей – це, безумовно, ще й запорука нашого майбутнього. Турбота про них – це важливий етап у формуванні відповідальної і вдячної спадщини України», —йдеться у зверненні керуючого Запорізькою єпархією.

За словом архіпастиря, особливо необхідна наша підтримка маленьким пацієнтам.

«Вони мають гостру потребу у донорах крові. Обласна станція переливання крові (м. Запоріжжя, вул. Правди, 32; тел. Для довідок (061) 233-14-27) прийме бажаючих поділитися своєю кров’ю в будь-який зручний для донора день. Жителів області чекають в районних пунктах переливання крові. Прийшовши на станцію переливання крові, обов’язково повідомте, що ви берете участь в проекті «Любов милосердствує» і здаєте кров для хворих дітей області. При собі необхідно мати паспорт».

Насамкінець митрополит Лука закликав усіх запорожців взяти участь у благодійному проекті «Любов милосердствує».

«Сподіваюся на те, що якомога більше людей знайдуть в собі сили відгукнутися на цей заклик – хто грошима, хто власною кров’ю, хто молитвою! Давайте докладемо всіх зусиль, щоб хворі діти знайшли надію на одужання, і всі люди, які потребують нашої допомоги, бачачи нашу діяльну турботу, втішилися небесною радістю і вищим сподіванням!».

Проект стартував 15 лютого 2019 року, в Міжнародний день допомоги онкохворій дитині. Його Високопреосвященніший владика передав обласній клінічній дитячій лікарні необхідне медичне обладнання та комплекти постільної білизни.

18 лютого митрополит Запорізький і Мелітопольський передав кошти, зібрані в рамках проекту «Любов милосердствує», малозабезпеченим Запоріжжя.

У неділю, 3 березня, в ДК Металургів у рамках акції відбувся благодійний концерт, всі кошти від якого будуть спрямовані на допомогу важкохворим дітям.

У програмі концерту взяли участь як молоді виконавці, так і відомі творчі колективи Запоріжжя.

Традиційно перед початком концерту у фойє пройшла акція «Діти – дітям», під час якої вихованці запорізьких недільних шкіл, Православного дитячого будинку «Надія» Запорізької єпархії та будинків творчості представили покупцям свої вироби. Виручені кошти діти також пожертвували у фонд благодійного проекту.

Благодійний проект “Любов милосердствує”, який спрямований на надання допомоги тяжкохворим дітям регіону, тимчасовим переселенцям і постраждалим в зоні АТО діє в єпархії з  2011 року. За ці роки було закуплено медобладнання і витратних матеріалів до медичних установ та надано допомоги більш ніж на 4 млн. грн, зібрано донорської крові понад 1000 літрів, було врятовано десятки життів.

Детальніше про акцію читайте на сайті Запорізької єпархії.

5 березня 2019 року в актовій залі Сумського єпархіального управління відбулася прес-конференція з нагоди початку Дев’ятої благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини «До Світлого Дня – світлі вчинки», в якій взяли участь журналісти обласного центру.

Організаторів акції представляли протоієрей Георгій Тарабан, прес-секретар Сумської єпархії, Якубенко Лариса Леонідівна, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області, Нікітенко Ліана Кузьмівна, завідувач відділенням онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Отець Георгій привітав усіх з початком акції та розповів про заплановані заходи, а також про особливості їх проведення у 2019 році, прокоментував окремі аспекти.

Наймасштабніша благодійна акція в Сумській області “До світлого дня – світлі вчинки” організовується і проводиться Сумською єпархією Української Православної Церкви та філією ПАТ НСТУ «Сумська регіональна дирекція» до Світлого Свята Воскресіння Христового з 2011 року. Минулого року протягом Великого Посту в храмах Сумської єпархії в рамках акції було зібрано 865 711 грн., понад 80 тис. грн. було зібрано у храмах Конотопської єпархії УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 320

Залишити відповідь