Міжнародне право на нашому боці — куратор Східноєвропейської правозахисної групи прот. Меладін Мітрович (+відео)

8 березня 2019 року, в ході 40-ї сесії з прав людини ООН в Женеві, було заявлено про порушення прав віруючих в Україні та Чорногорії. Про це повідомив журналістам куратор Східноєвропейської правозахисної групи, сербський правозахисник протоієрей Меладін Мітровіч, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Він підкреслив, що православні Сербії не можуть залишатися байдужими до проблем Української Православної Церкви, яку підтримують і вважають єдиною канонічною Православною Церквою в Україні.

«На жаль, змушені констатувати, що дії патріарха Варфоломія зі створення в Україні нової церковної структури — помісної церкви в Україні — вже призводять до масових порушень прав людини. Так, як українська влада, ігноруючи норми міжнародного права і свободу вибору віруючих, продовжує примушувати православних християн переходити в іншу конфесію, яка більш вигідна президенту України Порошенку в зв’язку з прийдешніми виборами», — зазначив куратор Східноєвропейської правозахисної групи.

Зокрема, він назвав грубим незаконним втручанням політиків в справи внутрішнього церковного устрою —- прийняття в Україні нового закону який вимагає, щоб було змінено історичну назву релігійних організацій УПЦ.

«Ці проблеми знайомі нам, так, як в Чорногорії, Македонії правлячі політики також прагнуть втручатися в Православ’я і намагаються диктувати віруючим до якої церкви їм потрібно ходити. Вони теж підтримують розкольницькі організації, прагнучи роз’єднати Православ’я і відірвати від нього частину віруючих людей», — пояснив священнослужитель.

Не дивлячись, на це, отець Меладін впевнений, що «всі ці спроби будуть приречені на провал так, як православні християни, віруючі УПЦ в Україні і православні християни в Чорногорії, Македонії залишаються вірними Христу і захищатимуть свої права всіма законними способами».

На його переконання, «сьогодні міжнародне право на нашому боці — на боці правди».

«І навіть, якщо деякі політики думають, що вони зможуть шляхом беззаконня захопити наші храми або заподіяти нам якусь іншу земну шкоду, то це явище тимчасове і ми віримо, в те, що милістю Божою правда може восторжествувати ще при цьому тимчасовому мирському житті», — підсумував правозахисник.

Нагадаємо, 8 березня Голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях провів зустріч зі Спеціальним доповідачем ООН з питань свободи релігії та переконань. У зустрічі також прийняли участь куратор Східноєвропейської правозахисної групи протоієрей Меладін Мітрович та голова НГО «Суспільний правозахист» Олег Денисов.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 590

Залишити відповідь