Напередодні Неділі сиропусної Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

9 березня 2019 року, напередодні Неділі сиропусної, Предстоятель Української Православної Церви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

За богослужінням молились студенти Київських духовних шкіл, численні паломники та парафіяни обителі.

Завтра Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 8:30.

В останню Неділю перед Великим постом Церква згадує вигнання Адама з Раю після гріхопадіння, показуючи цим необхідність посту для людської природи. У Синаксарі дня наголошується, що через споживання їжі першим Адамом і Господь постився сорок днів і був слухняним  (див. Флп. 2, 8); і через Адама ж ми повинні поститись у Велику Чотиридесятницю, щоб зберігши те, що він втратив, знову отримали безсмертя через піст. 

Нагадаємо, Предстоятель благословив паству на молитовний подвиг під час Великого посту задля настання миру в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 936

Залишити відповідь