«Слово Предстоятеля»: Людина має прагнути прощення гріхів — Бог насильно не прощає (відео)

Предстоятель благословив щодня у Великий піст молитися за українську землю та читати по кафізмі з Псалтирі і робити 12 земних поклонів з Іісусовою молитвою.

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов двадцять перший випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель нагадав про сумну подію людської історії — вигнання Адама з Раю, навівши слова святих отців, які зазначали, що «як Адам лишився райського блаженства через порушення посту, так ми повертаємо собі рай через дотримання посту». Та додав, що «головним механізмом спокуси» диявола є брехня.

Блаженніший владика також зауважив, що ця остання Неділя перед Великим постом називається Прощеною, тому що «перед Святим Великим постом ми просимо прощення один в одного».

На переконання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, якщо людина хоче отримати прощення від Бога, то має хотіти цього. «Бог насильно не прощає людині, — сказав він. — Але для того, щоб вмістити милосердя Боже, прощення Боже, ми повинні простити ближнього. Якщо ми ближньому не прощаємо, то наша душа закрита для милосердя, і якщо би Бог нам простив, то ми не можемо це прощення вмістити в собі».

Тому, як підкреслив Владика, «умовою для того, щоб ми одержали від Бога прощення своїх гріхів, є те, щоб ми простили нашого ближнього».

Предстоятель відзначив, що кожного року перед початком Великого посту ми беремо на себе молитовне правило, і благословив цього року молитися за український народ і про мир. «На цей Святий піст я би хотів дати благословіння, щоб ми молилися за свою українську землю, за свій народ, за владу, за військо, за всіх-всіх, щоб Бог послав нам мир», — дав духовну настанову Архіпастир.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1005

Залишити відповідь