Адаму потрібно було сказати три слова, щоб залишитися в Раю — Предстоятель (+відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді в день спогаду Адамового вигнання з раю закликав не виправдовувати себе, а мужньо сповідувати свої гріхи перед Богом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадавши про створення світу, про те, яким був рай і як жили в ньому перші люди, Предстоятель продовжив: «Здавалося б, ну що людині треба? — незліченна кількість дерев, всі прекрасні, плоди чудові, і на вигляд, і на смак — приємні, корисні, з одного дерева тільки не можна було споживати і людина не витримала випробування».

Свята Біблія говорить, що після того, як спокусившись, і з’ївши заборонений плід, Адаму і Єві потрібно було сказати всього три слова, і Господь простив би їх.

«Адаму потрібно було сказати три слова: «так, прости, Господи». Але він почав виправдовуватися: «жінка, яку Ти мені дав, вона принесла мені плоди, дала мені і я їх їв». Тоді Господь говорить Єві: «Що це ти наробила?». І Єві потрібно було сказати три слова: «так, Господи, прости». А вона почала виправдовуватися: «змій, якого Ти створив, він мене спокусив, і я взяла та їла»», — розповів Митрополит Онуфрій.

Його Блаженство звернув увагу на те, що «не один з них не покаявся — цим вони зробили себе нездатними жити в раю».

Приклад Адама і Єви вчить нас тому, що «коли ми згрішимо, то не потрібно виправдовувати себе, не треба витрачати силу на брехню, якою ми хочемо переконати себе в невинності».

«Тому, що брехня породжує брехню або беззаконня, — продовжив він. — Потрібно знайти у собі мужність і просто сказати: «я образив ближнього, я щось зробив погане»».

Блаженніший владика закликав мужньо сповідувати свої гріхи Богу.

«Наближається час Святого посту і кожен з нас намагатиметься прийти до духівника, посповідатися в своїх гріхах, причаститися Святих Христових Тайн. Не треба себе виправдовувати! — говорити, наприклад, що це ближній підійшов до мене, сказав мені одне слово, я не витримав, сказав йому друге. Треба просто сказати: «Господи, прости мене, я образив ближнього. Я винен». Таке покаяння дуже добре, корисне і необхідне людині».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1609

Залишити відповідь