Прихильники «ПЦУ» повернули ключі настоятелю захопленого храму у Мизове на Волині

Особи, що захопили храм у с. Мизове Старовижівського району на Волині, повернули ключі настоятелю протоієрею Анатолію Мацеліку. У Прощену Неділю та перший день Великого Посту віруючі люди – жителі села мали можливість молитися в церкві та дякувати Богу за милість. Подія відбулася після рішення Суду. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Засідання Старовижівського суду, котрий зобов’язав місцеве відділення поліції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами вчинення кримінальних правопорушень щодо релігійної громади Української Православної Церкви с.Мизове, відбулося 7 березня 2019 року.

Рішення Старовижівського суду і, як свідчать місцеві жителі, особисті обставини життя церковних рейдерів спонукали їх знайти порозуміння з релігійною громадою та повернути ключі від церкви, для звершення належних богослужінь у Великий Піст.

Нагадаємо, 31 січня у селі Мизове Старовижівського району відбулися збори місцевих жителів, за участі очільника Старовижівської об’єднаної громади Семенюка В.І.,  на котрих ініціювали голосування про перехід місцевої релігійної громади у ПЦУ. Постійні парафіяни та настоятель храму відмовилися брати участь у голосуванні, оскільки воно не відповідало законодавству України і бажанню віруючих людей.

Після проведених зборів, «активісти» з погрозами забрали у священика ключі від храму, котрий є власністю релігійної громади. Далі, як пише інтернет-видання «Район – Стара Вижівка»: «до вирішення всіх організаційних проблем мизівчани запросили відправити службу отця Івана Зеленка – благочинного Старовижівського деканату та отця Михайла Левочка-протоієрея Благовіщенського Собору міста Ковеля». Вказані особи є кліриками «УПЦ Київського Патріархату».

Просмотров: 4428

Залишити відповідь