Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

13 березня 2019 року, у середу першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та братія Лаври у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконували хори братії монастиря під керівництвом архімандрита Полікарпа (Линенко) та архімандрита Геронтія (Борисевича).

Літургією Передосвячених Дарів називається богослужіння, під час якого вірним пропонуються Святі Дари, освячені на попередній повній літургії – свт. Василія Великого чи свт. Іоанна Златоустого. Ця традиція бере початок ще з часів апостольських приємників і затверджена Правилами Лаодікійського та Трульського Соборів. Сам чин цієї Літургії (без Євхаристійного Канону) був сформований під впливом особливого ставлення до періоду Святої Чотиридесятниці, як до часу строгого посту й покаяння. 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після одпусту Предстоятель привітав вірних з третім днем Великої Чотиридесятниці. “Нехай Господь кожного з нас зміцнює у цьому подвизі. Нехай Господь наставляє наші стопи на шлях миру, що веде до вічного життя!” – побажав Блаженніший Владика та благословив паству.

Сьогодні ввечері Архіпастир звершить читання третьої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі м. Києва.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Владика очолив читання другої частини Великого покаянного канону в Свято-Покровському жіночому монастирі столиці. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1331

Залишити відповідь