За сприяння чиновників зрізано замки в черговому храмі УПЦ — віруючі Полісся висловлюють обурення діями влади

13 березня 2019 року прихильники «ПЦУ» у с. Селець Дубровицького району Рівненської області зрізали замки у Свято-Миколаївському храмі Української Православної Церкви. Це вже далеко не перші незаконні дії щодо майна парафій УПЦ, які відбуваються за сприяння місцевих чиновників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Як стало відомо, вандали, що своїми діями осквернили храм, відразу навісили свої замки і не допускають парафіян у власний храм та залякують настоятеля протоієрея Миколая Іваничка.

Не зважаючи на те, що релігійна громада володіє усіма документи, які підтверджують її право власності на храм та землю, її вигнали на вулицю.

Сприяють цьому беззаконню голова Дубровицькоі райдержадміністрації М.М. Петрушко, який являється жителем цього села, та власне сільський голова.

Нагадаємо, вчора, 12 березня, священнослужителі та віруючі Дубровицького благочиння Полісько-Сарненської єпархії УПЦ зібралися на молитовне стояння біля районної державної адміністрації м. Дубровиця у Рівненській області та висловили протест у зв’язку з порушенням їхніх конституційних прав і свобод щодо вільного віросповідання. На вірних Української Православної Церкви здійснюється безпрецедентний тиск, з метою насильницького «переведення» їхніх парафій у новостворену «Православну церкву в Україні». Попри тиск, православні Поліського краю лишаються вірними своїй Церкві та Її Предстоятелю, тож, владі нічого не лишається, як незаконно позбавляти їх місця для молитви. Так особистими зусиллями голови місцевої райдержадміністрації Петрушки Миколи Михайловича було закрито три церкви в Дубровицькому благочинні.

Народ Полісся обурений діями влади Рівненщини і заявляє, що в знак протесту не буде голосувати на виборах президента України за п. П. Порошенка, за чинної каденції якого так грубо порушуються конституційні права віруючих УПЦ. У Полісько-Сарненській єпархії наголошують: «відповідальність за це рішення цілком лежить на місцевій владі, яка розпалює релігійну ворожнечу в регіоні та лишається глухою до усіх звернень православних віруючих».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1421

Залишити відповідь