На Київщині шляхом інформатаки і тиску прихильники «ПЦУ» намагаються захопити храм УПЦ

Прихильники «ПЦУ» та представник колишнього «Київського патріархату» — шляхом інформаційної атаки,  силового тиску та юридичної тяганини — намагаються захопити храм УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Іванків Київської області. Про це в коментарі виданню «Vesti» розповів юрист О. Доброріз, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

За словами адвоката АТ «Могильницький і партнери» Олени Доброріз, усі документи на землю та власність громади УПЦ, які перевірила юридична організація, у порядку та «немає ніяких передумов для того, щоб громада переходила під юрисдикцію “ПЦУ”».

«Ймовірно, що ініціативна група, яка намагається захопити храм, спробує внести зміни в реєстрі. Напевно, захочуть змінити настоятеля в документах», — зазначає юрист.

Крім того, як зауважує адвокат, перепідпорядкувати храм бажає ініціативна група городян, які не є парафіянами цієї громади. Більш того, ті, хто голосував на незаконних зборах територіальної громади, вважають себе атеїстами.

«Виступають за перепідпорядкування громади “ПЦУ” редактор місцевої газети Павло Смовж, колишній боєць АТО Віктор Красюн, а також священик церкви Київського патріархату на прізвище Венгльовський. Думаю, він і бажає стати новим настоятелем», — говорить О. Доброріз.

Як додають в юридичній фірмі, В. Красюн особисто розмовляв із настоятелем храму архімандритом Лонгином і наполегливо рекомендував переходити в «ПЦУ». На що священнослужитель відзначив, що таким чином на нього тиснули.

Сам В. Красюн керує Іванківською районної громадською організацією «Бюро безпеки Шериф», що в народі називають «охоронною фірмою». В юридичній фірмі не виключають, що головними дійовими особами при можливому захопленні храму будуть представники саме цієї організації.

Слід зазначити, що раніше настоятель храму на честь Різдва Богородиці о.Лонгин звертався до правоохоронних органів та місцевої і обласної влади та заявляв про тиск і можливе силове захоплення церкви.

Цьому передували низка неправдивих пропагандистських публікацій у місцевій газеті, спрямованих проти громади УПЦ та її настоятеля. А згодом парафіяни церкви колишнього «Київського патріархату», які не мають своєї будівлі в селищі, разом із активістами міста зібралися в клубі, де проголосували за те, щоб храм «перейшов під юрисдикцію ПЦУ». 6 березня глава ПЦУ Епіфаній видав указ про прийняття громади в ПЦУ.

Натомість більше 140 постійних парафіян церкви УПЦ виступають проти перепідпорядкування храму і засвідчують вірність Українській Православній Церкві на чолі з її Предстоятелем.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1122

Залишити відповідь