Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

15 березня 2019 року, у п’ятницю першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужив єпископ Баришевський Віктор і братія Києво-Печерської обителі у священному сані.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Предстоятель також очолив молебен з каноном великомученику Феодору Тирону і благословінням колива.

Звичай благословляти коливо в першу седмицю Великого посту виник після чудесного явлення св. Феодора в 362 році. Нечестивий імператор Юліан Відступник, щоб понасміхатися з християн, які свято берегли Великий піст, повелів окропити всю їжу на ринках ідоложертвенною кров’ю. Вмч. Феодор Тирон з’явився Антіохійському єпископу Євдоксію і звелів йому повідомити християн про підступність імператора, а також порадив замість ідоложертвенного вживати в їжу тільки відварені зерна пшениці.

Після одпусту Архіпастир привітав присутніх з п’ятницею першої седмиці Великого посту. “Молитвами Богородиці та великомученика Феодора Тирона, нехай Господь  допомагає нам в міру своїх сил тримати спасительний піст і відкриє двері нашого серця для покаяння”, – побажав Блаженніший Владика та благословив паству.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання Великого канону у трьох монастирях столиці.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1042

Залишити відповідь