«Слово Предстоятеля»: Для людини, яка живе за Законами Божими, відкривається Небо (відео)

«Земна мудрість навчає людину влаштовувати своє земне життя, а духовна мудрість — вибудовувати відношення з Господом, ближніми і оточуючим світом… Апостоли ж словом духовної мудрості привели всі кінці Вселенної до Христа», — Предстоятель.

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов двадцять другий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель нагадав, що в першу Неділю Великого посту Свята Церква звершує Торжество Православ’я, тому що в цей день возносить молитви до Бога, дякуючи за те, що «Господь протягом всієї історії Церкви допомагав нашим предкам і нам допомагає у випробуваннях, боріннях, скорботах відстоювати і берегти чистоту Святої віри».

Його Блаженство також розповів євангельську історію про покликання до апостольського служіння двох майбутніх апостолів із дванадцятьох — Філіпа і Нафанаїла, котрі залишили все, що мали, і пішли за Іісусом Христом (Ін. 1: 43-51).

Блаженніший владика звернув увагу на те, що серед дванадцятьох апостолів не було мудреців і багатіїв, а були прості люди — рибалки, селяни, митарі і т.д. «Чому Господь не покликав мудрих, вчених, багатих людей, які були тоді в Ізраїлі? Тому, що Господь не має потреби в нашій земній мудрості. Господь прийшов на землю не для того, щоб скористуватися мудрістю земною, а щоб нам принести духовну мудрість, яка навчає людину правильно будувати своє земне життя», — пояснив він.

Предстоятель підкреслив, що «земна мудрість навчає людину, як влаштовувати земне життя в інтересах землі», а «духовна мудрість навчає, як правильно вибудовувати свої відношення з Господом, ближніми і оточуючим світом».

«Духовна мудрість навчає любити Бога, любити ближнього, шанувати і бережно користуватися природою, яку створив Бог заради людини. Духовна мудрість навчає людину влаштовувати так своє земне життя, що кінець цього земного життя стає початком життя небесного. Саме цієї мудрості Господь навчив Своїх апостолів, а… апостоли своїм словом духовної мудрості привели всі кінці Вселенної до Христа», — зазначив Владика.

Архіпастир також додав, що на духовному шляху людина спочатку вірить в Бога, та поступово, коли досягає певного ступеня досконалості, то — бачить Бога: «для неї відкривається Небо».

Саме тому віра є фундаментом не тільки Небесного, а й земного життя. «Людина повинна жити за законами віри, тоді вона пізнає свого Творця і виконає своє призначення — бути спасенною і жити з Богом. Є багато вір, але вони мають домішки з мудруванням, а одна віра — Православна — веде до Бога», — резюмував Митрополит Онуфрій і побажав жити за вірою і шукати Христа.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 883

Залишити відповідь