Поліція Тернопільщини не внесла дані про побиття вірян у с. Гніздичне до Єдиного реєстру досудових розслідувань

У Нацполіції Тернопільщини заявили про те, що проводять службове розслідування за заявами двох людей, які повідомили про тілесні ушкодження внаслідок сутичок під час захоплення прихильниками «ПЦУ» з допомогою бійців «Правого сектору» храму Преображенської релігійної громади УПЦ в селі Гніздичне Збаразького району, однак дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом цих сутичок поліція не вносила. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «Громадське».

Зокрема у Нацполіції Тернопільщини підтвердили, що правоохоронці виїздили на виклик до храму УПЦ на честь Преображення Господнього у Гніздичному. Як сказали в поліції, «на місці події правоохоронці забезпечували публічну безпеку та порядок».

Водночас у поліції не відповіли на запитання щодо присутності на події членів організації «Правий сектор», утім про це заявила сама організація. Також у поліції відмовчались на питання, чи фіксували з боку членів організації неправомірні дії.

«За фактом сутичок поліція дані до ЄРДР не вносила, утім проводить службове розслідування за заявами двох людей, які повідомили про тілесні ушкодження внаслідок сутичок», — зазначено у відповіді Нацполіції на запит «Громадського».

Нагадаємо, що 3 березня прихильники «ПЦУ» за допомогою бійців «Правого сектору» захопили Свято-Преображенський храм у селі Гніздичне. Віруючих канонічної Церкви, які зайшли в храм для переговорів, побили і вигнали на вулицю. Усім цим процесом керував скандальний «клірик УПЦ КП» Іван Лесик.

У розпорядження Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ тоді потрапило відео, на якому чітко видно, як скандальний «клірик Київського патріархату» Іван Лесик та інші активісти «ПЦУ/УПЦ КП» б’ють парафіянок Української Православної Церкви в селі Гвіздичне Збаразького району на Тернопільщині. При цьому, як видно з відео, поліція не втручається.

Цим подіям передувало те, що 13 січня активісти провели збори села, на яких частина присутніх проголосувала за перехід в новостворену “ПЦУ”. Релігійна ж громада вирішила лишитися в лоні Української Православної Церкви. Як повідомляв настоятель, тоді сторонам вдалося домовитися про мирне співіснування, представники “ПЦУ” обіцяли, що захоплення храму УПЦ не буде. Пізніше, 3 лютого, прихильники т.з. «ПЦУ» намагалися заволодіти храмом та влаштували сутичку біля церкви, особливо від рук чоловіків кремезної статури з червоно-чорними нашивками на рукавах та власне поліції постраждав настоятель релігійної громади Української Православної Церкви протоієрей Стефан Балан. У результаті храм було опечатано.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 796

Залишити відповідь