Духовенство Рівненщини на чолі з єпископом Пименом звершили чин похорону загиблого воїна

15 лютого 2019 року, у день Стрітення Господнього страшна новина торкнулася душ та сердець жителів Млинівщини – на Сході України, виконуючи бойове завдання трагічно загинув житель с. Війниця Руслан Кондратюк. Вночі 19-го лютого духовенство Млинівського благочиння спільно з небайдужими жителями округу молитвою зустрічали прибулого до свого дому загиблого героя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Священики прочитали Євангеліє та пройшли хресною ходою через смт. Млинів. Подібним чином зустрічали та проводили воїна у с. Бокійма та рідному с. Війниця.

20 лютого відбувся чин поховання загиблого Героя Руслана Кондратюка. Богослужіння очолив вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен, у співслужінні благочинного Млинівського округу прот. Василія Іванейка, настоятеля храму прот. Петра Крюкова  та прибулого чисельного духовенства благочиння. Священики прикрасили молитву співом, спільно з місцевим храмовим хором.

По завершенні чину похорону, владика Пимен звернувся до присутніх зі словом проповіді, у якому розповів про християнський подвиг загиблого солдата та вшанував подвиг батьків, котрі виховали такого сина та зі страхом Божим прийняли Господній Промисел.

Особливо зворишливою стала проповідь настоятеля храму прот. Петра Крюкова. Священик зі сльозами на очах розповів про свої розмови з загиблим солдатом, про довіру, про християнську любов та про інші життєві події, котрі відтепер навіки залишаться у пам’яті та будуть проявлятися у щирій молитві.

Після прощання у храмі похоронна процесія вирушила до місцевого кладовища, де новопредставлений воїн Руслан Кондратюк був похований.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1357

Залишити відповідь