У Корці вшанували чудотворний образ Божої Матері «Споручниця грішних»

20 березня 2019 року, в день вшанування ікони Пресвятої Богородиці «Споручниця грішних», у Свято-Троїцькому ставропігійному жіночому монастирі міста Корця Рівненської області була звершена святкова Божественна літургія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт lavra.ua.

У сам день свята Божественну літургію в Троїцькому храмі обителі очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор у співслужінні намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія, митрополита Миколаївського і Очаківського Питирима, митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, архієпископа Городницького Олександра, архієпископа Львівського і Галицького Філарета, архієпископа Конотопського і Глухівського Романа, архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента, єпископа Вознесенського і Первомайського Олексія, єпископа Арцизького Віктора, єпископа Сергієво-Посадського Парамона (Намісника Свято-Троїцької Сергієвої Лаври), єпископа Дубенського Пимена, численного єпархіального духовенства та гостей монастиря в священному сані.

Напередодні ввечері богослужіння очолив митрополит Феодор у співслужінні митрополита Павла, сонму архіпастирів. Під час служби був прочитаний Акафіст перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці, яку сьогодні вшановували.

Образ Божої Матері «Споручниця грішних» відомий і шанований в цій місцевості з 1622 року. Згідно з переданням, він був переданий в монастир князем Корецьким, який під тиском польських властей прийняв католицизм. Самому князеві Господь не дав потомства, і його рід Корецьких припинився, але ікона і донині знаходиться в монастирі і є головною святинею.

За Літургією були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви.

Після закінчення богослужіння був звершений молебень біля чудотворного образу Пресвятої Богородиці «Споручниця грішних», після чого митрополит Феодор подякував архіпастирям і духовенству, які співслужили, за молитви, привітав матушку-ігуменю Рафаїлу, сестер, парафіян і паломників Свято-Троїцької обителі з цим великим святом.

У свою чергу владика Павел подякував митрополиту Феодору за те, що він очолив урочистості в цей день, передав всім, хто молився, благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, привітав причасників з прийняттям Животворящих Тіла і Крові Христових і призвав на всіх Боже благословення.

Наприкінці богослужіння владика Парамон вручив від імені Святійшого Патріарха Кирила ієрархам УПЦ високі церковні нагороди.

Використано фото foto.upc.lviv.ua

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1485

Залишити відповідь