Наслухаєшся горя людського і йдеш напіврозбитий в Печери — Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про підтримку преподобних Києво-Печерських

24 березня Православна Церква святкуватиме Собор преподобних отців Києво-Печерських.

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій у одному із своїх інтерв’ю розповів про те, як молитви преподобних допомагають пережити земні турботи — свої і ближніх.

На запитання журналіста про те, чи часто Блаженніший владика буває в печерах і чи є у нього улюблений преподобний Печерський святий, він відповів так:

— На свій сором, я мав би бувати в печерах частіше, ніж буваю. Але при першій нагоді я намагаюся прийти поклонитися святим угодникам Печерським.

Ми, ченці, ставимося до життя трохи по-іншому, ніж люди, які пов’язані з земним життям багатьма узами. Але ми переживаємо все, з чим люди до нас приходять, все, що нам кажуть, ми пропускаємо через своє серце, включаємо в свої молитви, і якусь участь в житті світу через це беремо. Чим ми можемо допомогти? Тільки порадами і співчуттям. І ось так наслухаєшся горя людського і йдеш напіврозбитий в печери. А приклавшись до мощей святих угодників, звідти отримуєш своє мале воскресіння. Отримуєш зовсім інший душевний настрій, вся печаль йде і в серце повертається мир і радість. Так діють їхні молитви за нас, які тривають постійно день і ніч.

Я люблю всіх Преподобних Печерських. Особливий для мене – преподобний Феодосій. Він був по-своєму дуже яскравою особистістю, для мене він багато в чому є прикладом, як себе треба поводити у цьому житті.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3843

Залишити відповідь