Окружний адмінсуд відмовився розглядати позов із приводу звернення Президента до Фанару за томосом (+відео)

26 березня 2019 року Окружний адміністративний суд м. Києва відхилив позов громадської організації «Верховенство права» до Президента України П.Порошенка з приводу його звернення як глави держави до Константинопольського Патріарха Варфоломія про надання автокефалії «ПЦУ». Видання «vesti-ukr.com» вело онлайн-трансляцію з залу суду, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема Київський окружний адмінсуд 1 грудня 2018 року прийняв позов громадської організації «Верховенство права», в якому йшлося про відсутність у Президента компетенції втручатися в церковні справи і звертатися від імені всіх православних Української держави до Вселенського Патріарха з проханням про надання Україні автокефалії. Інтереси цієї організації у суді представляв юрист АТ «Могильницький та партнери».

У свою чергу відповідач, який не явився на судове засідання, а його інтереси у суді представляв адвокат, звернувся до суду із клопотанням про закриття провадження.

Однак, заслухавши позивача та відповідача, суддя Окружного адміністративного суду відхилив клопотаня відповідача про закриття адміністративного провадження.

Водночас, після розгляду справи суд постановив адміністративний позов до Президента — «залишити без задоволення», зіславшись на ст. 19 Кодексу адміністративного судочинства України («Справи, на які поширюється юрисдикція адміністративних судів»).

На думку юриста АТ «Могильницький та партнери», ця відмова Окружного адміністративного суду мотивована тим, що «суд не хоче напередодні виборів брати на себе відповідальність у такому делікатному питанні».

Имел ли право Порошенко писать и направлять Вселенскому Патриарху обращение о предоставлении Томоса, вмешиваясь таким образом в дела церкви и религиозных организаций – заседание суда

Gepostet von Газета Вести am Dienstag, 26. März 2019

Суд по Томосу. Як знову "прикрили" Порошенка. 26 березня 2019

#СУД НАД #ПОРОШЕНКОМ ЗА ВТРУЧАННЯ В РЕЛІГІЙНІ СПРАВИ. СУДДЯ ВИБАЧАЮЧИСЬ НЕ ЗАДОВОЛЬНИВ ПОЗОВ"Можлива ця позиція і хибна суду, але… суд вважає таким чином… Вибачте"Останній передвиборчий тиждень міг подарувати ще один сюрприз чинному президенту Петру Порошенко. 26 березня в Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося слухання справи за позовом до президента України про втручання в Церковні справи, який ведуть юристи адвокатського об'єднання «Могильницький та партнери».Це не єдиний подібний позов, але він примітний тим, що дійшов до розгляду по суті. І сьогодні православна громадськість України нарешті могла б отримати відповідь від судових органів на ключове питання в поточних відносинах Церкви і Держави: чи мав Президент право писати і направляти Вселенському Патріарху Варфоломію звернення про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні? Втручаючись таким чином у справи церкви і релігійних організацій.Відповідь для громадян, що хоч раз читали Конституцію і поважають закон, очевидний. Не мав, це порушення основного закону країни. Але що ж сказав суд?А суд буквально "питав поради" у адвоката Порошенко і знайшов формальний привід не задовольнити позов Могильницького. Навіть мимоволі вибачившись за це. Як це було, дивіться у репортажі Першого Козацького.

Gepostet von Перший Козацький am Dienstag, 26. März 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1373

Залишити відповідь