Учасники засідання Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ розглянули актуальні питання духовної освіти

26 березня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Церковно-археологічному кабінеті Київської духовної академії і семінарії відбулося засідання Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив голова Учбового комітету архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент.

В засіданні взяли участь ректори та представники адміністрацій усіх духовних семінарій Української Православної Церкви, а також голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов та члени комісії з визнання дипломів про вищу духовну освіту при Міністерстві освіти та науки України.

Учасники засідання обговорили низку питань щодо організації освітнього процесу.

Зокрема, представники комісій при МОН України з державного визнання дипломів вищих духовних навчальних закладів повідомили про процес роботи цих комісій і надали рекомендації для прискорення оформлення необхідних документів.

В процесі роботи засідання було узгоджено питання надання направлень на церковно-парафіяльний послух студентам, які змінюють форму навчання.

Протоієрей Олександр Бахов проінформував представників духовних навчальних закладів про юридичні аспекти функціонування вищих духовних навчальних закладів та відповів на поставлені запитання.

Учасники засідання Учбового комітету прийняли рішення про створення електронної бази студентів духовних навчальних закладів та обговорили проекти освітньо-виховних закладів на поточний рік.

Присутні мали змогу отримати примірники нових підручників для духовних шкіл, які рекомендовано використовувати в навчальному процесі.

Учасники засідання також розглянули актуальні питання діяльності духовних шкіл УПЦ і обговорили головні напрямки роботи Учбового комітету надалі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 604

Залишити відповідь