Волинський окружний адмінсуд розгляне позов щодо незаконної перереєстрації статуту громади УПЦ с. Раків Ліс

Настоятель громади УПЦ с. Раків Ліс Волинської області, яку, згідно з розпорядженням Волинської ОДА №123 «Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції», було неправомірно перереєстровано за новою назвою «Релігійна громада Благовіщення Пресвятої Богородиці Православної церкви України с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області», звернувся з цього приводу до Волинського окружного адміністративного суду з позовом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Зокрема, вважаючи вказане розпорядження голови Волинської ОДА неправомірним, чинний настоятель громади УПЦ протоієрей Ростислав Сіжук у позові просить суд визнати протиправним підпункт 1 пункту 1 розпорядження Волинської ОДА № 123 від 7 березня 2019 року «Про реєстрацію статутів релігійних громад у новій редакції» в частині  реєстрації змін до статуту «Свято-Благовіщенської релігійної громади УПЦ с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області» у новій редакції за новою назвою – Релігійна організація «Релігійна громада Благовіщення Пресвятої Богородиці Православної церкви України с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області».

18 березня Волинським окружним адміністративним судом було винесено ухвалу про прийняття позовної заяви  до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі.

Просмотров: 553

Залишити відповідь