Предстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій Київщини (+відео)

28 березня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив зібрання архієреїв та благочинних Київської, Бориспільської та Білоцерківської єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зустріч відбулась в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У зборах взяли участь керуючий Бориспільською єпархією, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий Білоцерківською єпархією митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, а також вікарні архієреї Київської митрополії та благочинні трьох єпархій, які знаходяться на території Київської області.

Предстоятель звернувся до священнослужителів зі словами настанови та підтримки, закликаючи берегти істинну віру у час випробувань.

“Так життя складається, що Бог нам посилає випробування – це терпіння неправд, несправедливості. Господь посилає випробування для того, щоб дати нам шанс показати, що ми є християнами, що ми любимо Бога, що ми любимо ближніх”, – зазначив Архіпастир.

Його Блаженство наголосив на важливості берегти чистоту віри і неможливості йти на компроміси заради формальної єдності, руйнуючи при цьому основи церковного вчення.

“Якщо людина вийшла із Церкви, позбавила себе церковного спілкування, але вона покаялась, то вона знову може попасти в тіло церковне. Іншого шляху немає, немає ніяких угод. Про “подати один одному руки” говорять нам ті, хто Бога не знає. Вони думають, що в Церкві ми просто не хочемо руки один одному подати, а так би всі були єдині. Ні! Христос був на землі, не було єдинства: одні йшли за Христом, інші – проти Христа”, – підкреслив Предстоятель.

Блаженніший Архіпастир подякував духовенству за вірне служіння Церкві, розуміння Її призначення та вивірену позицію у сучасних складних умовах.

Нагадаємо, 26 березня Предстоятель зустрівся з Послом Нідерландів в Україні.

Просмотров: 2078

Залишити відповідь