Колишній Вінницький митрополит відмовився від свого позову до УПЦ

29 березня 2019 року колишній Вінницький митрополит Симеон (Шостацький) подав заяву до  суду про відмову від свого позову до Української Православної Церкви щодо «поновлення на роботі». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на law.church.ua.

Представник позивача Шостацького Володимира Івановича подав до Вінницького міського суду Вінницької області підписану ним заяву про відмову від позовних вимог у повному обсязі до обох відповідачів: Київської Митрополії та Вінницької єпархії Української Православної Церкви.

Суд дану заяву задовольнив. На сьогодні відмову позивача від позову прийнято, а провадження в даній справі закрито.

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року Шостацький Володимир Іванович звернувся до Української Православної Церкви та Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія із позовною заявою про поновлення на роботі. Колишній митрополит просив суд скасувати указ Предстоятеля Української Православної Церкви від 17 грудня 2018 року, яким його звільнено від управління Вінницькою єпархією УПЦ та заборонено у священнослужінні, та поновити його у митрополичому сані керуючим Вінницькою єпархією.

Читайте також: Заяву Юридичного відділу щодо можливого повернення до УПЦ митрополита Симеона (Шостацького)

Просмотров: 1422

Залишити відповідь