Спостерігачі ОБСЄ продовжують моніторити релігійну ситуацію в різних регіонах України

2 квітня 2019 року у Кривому Розі та Володимир-Волинську відбулися зустрічі представників Української Православної Церкви зі спостерігачами спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

З представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в приміщенні Управління Криворізької єпархії зустрівся митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем. Учасники зустрічі обговорили реалії церковного життя єпархії, також у ході діалогу архієрей відповів на запитання представників міжнародної організації.

З благословення митрополита Володимир–Волинського і Ковельського Володимира в приміщенні єпархіального управління відбулася зустріч прес-секретаря, голови юридичного відділу єпархії протоієрея Володимира Мацура з представниками спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ.

Під час заходу були обговорені питання стану релігійної свободи, дотримання конституційних прав віруючих в містах та селах Володимир-Волинської єпархії.
Прес-секретар розповів присутнім спостерігачам про ситуацію на території Володимир-Волинської єпархії та запевнив, що духовенство та вірні єпархії завжди займають правову та виважену позицію у вирішенні конфліктних ситуацій.

На завершення представники спеціальної моніторингової місії висловили вдячність протоієрею Володимиру за плідну розмову й активне сприяння в реалізації програм спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Водночас голова юридичного відділу подякував моніторинговій місії ОБСЄ в Україні за співпрацю та допомогу, яку представники місії надають на Волині.

Нагадаємо, 25 березня в приміщенні Управління Ніжинської єпархії відбулася зустріч архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента з групою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 425

Залишити відповідь