«Слово Предстоятеля»: Крокуючи Божими шляхами, ми вже на землі пізнаємо справжнє щастя (відео)

«Коли людина сподобиться такої духовної чистоти, що зможе спілкуватися з Богом у молитві, як спілкувалася з Богом Пресвята Діва Марія во святая святих, то вже на землі відчує Небесне життя», — підкреслив Предстоятель.

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов двадцять п’ятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

«Слово Предстоятеля»

В эфир вышел двадцать пятый выпуск программы «Слово Предстоятеля». Смотрите каждую субботу утром на «Интере».

Gepostet von Inter TV-Channel am Freitag, 5. April 2019

Предстоятель нагадав, що цієї неділі, 7 квітня 2019 року, Свята Церква вшановує Благовіщення Пресвятої Богородиці, «коли Господь преклонив Небо і зійшов на землю».

За словами Блаженнішого владики, «щоб людина не впала у відчай, Господь подарував їй надію на те, що наступить такий час, коли прийде на землю сім’я жінки, що зітре голову древнього змія диявола, і люди жили цією надією».

Цей час наступив — у праведних Іоакима і Анни народилася довгоочікувана дівчинка Марія. «Пресвята Діва була плодом смиренної, терпеливої молитви, — додав владика. — Священа історія розповідає, що Пресвята Діва виховувалася переважно во святая святих, де Вона розмовляла з Богом у молитві, читала Священне Писання, особливо любила пророцтво про Пришестя Месії, Який переможе диявола».

Також Його Блаженство нагадав про святу подію Благовіщення, тобто Пресвята Діва Марія отримала благу вість, коли архангел Гавриїл явився і сказав, що Вона народить Месію, і промовив такі слова: «Радуйся, благодатна Маріє! Господь із Тобою! Благословенна Ти між жінками».

«Це був день, коли почався час викуплення роду людського, коли на землю зійшов Син Божий. Коли Христос прийшов на землю, Він повернув втрачений Рай, — відзначив владика. — А коли людина живе вірою у Христа, живе за Христовими заповідями, то це свідчить про те, що Бог дійсно воплотився через Діву Марію».

Як підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій, кожна людина має дати собі чесну відповідь на питання: «Чи ми пізнаємо справжнього щастя, справжнього блаженства, яке Бог нам повернув?».

«Справжнє щастя — це коли людина живе з Богом, тому що Бог є джерелом спасіння, щастя і блаженства людини. Тому живімо з Богом, ходімо шляхами, що називаються Христовими, Божими дорогами, які начертані нам Священними заповідями. І вже на цих дорогах, хоча вони вузькі, є паростки справжнього щастя і блаженства. А коли людина сподобиться такої духовної чистоти, що зможе спілкуватися з Богом у молитві, у Богомислії, як спілкувалася з Богом Пресвята Діва Марія во святая святих, то вже на землі відчує Небесне життя», — підсумував Владика.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1860

Залишити відповідь