На Вінниччині віруючі захистили свого архіпастиря від нападу клірика ПЦУ (+відео)

У селі Махнівка Вінницької області заборонений за ухилення в розкол колишій священик УПЦ (наразі клірик ПЦУ) вчинив спробу нападу на архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія.

10 квітня 2019 року, після Божественної літургії в храмі Почаївської ікони Божої Матері, архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій відвідав парафії в селах Гурівці і Махнівка Козятинського району Вінницької області, де віруючі канонічної Церкви позбавлені можливості здійснювати богослужіння у власних храмах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Храм у Гурівцях активісти ПЦУ зачинили та опечатали ще в січні. Віряни радо зустріли архіпастиря, який разом з духовенством єпархії відслужив молебень на церковному подвір’ї біля поклінного хреста.

Атмосфера в Махнівці, нажаль, не була такою спокійною як у Гурівцях, повідомляють в прес-службі. Місцевий храм перевели в ПЦУ з ініціативи колишнього священика УПЦ – Віктора Боднара, який згодом був заборонений в служінні за ухилення в розкол. Прихильники ПЦУ зустріли архіпастиря криками та галасом. Після нетривалого спілкування з жінками, які в різкій формі намагались завадити богослужінню, архієпископ Варсонофій почав служити молебень, під час якого клірик ПЦУ Віктор Боднар, спробував напасти на архієрея. На заваді нападнику стали віруючі, яким вдалось не допустити подальших провокацій.

За фактом нападу на архієрея складено заяву до правоохоронних  органів.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5043

Залишити відповідь