Чернівецька єпархія проведе загальноєпархіальний хресний хід з молитовним стоянням під ОДА

У зв’язку з чисельними порушеннями прав віруючих та свободи віросповідання на Буковині, Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ проведе загальноєпархіальній хресний хід з молитовним стоянням біля Чернівецької ОДА. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

До участі у молитовній ході будуть запрошені всі священнослужителі та представники усіх парафій єпархії.

У Чернівецько-Буковинській єпархії також готують позов до Суду проти в.о. голови Чернівецької обласної адміністрації Михайла Павлюка з метою скасування його незаконного розпорядження (312-р від 29 березня 2019) про внесення змін і реєстрацію в новій редакції статуту релігійної громади УПЦ на честь Святителя Миколая села Добринівці, Заставнівського району Чернівецької області., як парафії “ПЦУ”

Позов буде складатися з декількох пунктів: перевищення посадових обов’язків; розпалювання релігійної ворожнечі; незаконне втручання в діяльність релігійної організації та перешкоджання здійсненню релігійних обрядів; співучасть у відчуженні майна юридичної особи; маніпуляція з документами з метою перереєстрації діючого статуту діючої релігійної організації на невідому (відсутню в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб) релігійну організацію.

Окрім того, готуються копії всіх документів для моніторингової місії ОБСЄ.

Про дату та подробиці молитовного ходу буде повідомлено найближчим часом.

Нагадаємо, завтра, 15 квітня, у Рівному відбудеться прес-конференція на тему: «Примусова ліквідація релігійних громад УПЦ на Рівненщині. Церковне рейдерство».

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 487

Залишити відповідь