Предстоятель звершив панахиду в річницю смерті настоятельки Флорівського монастиря

16 квітня 2019 року, у день річниці смерті ігумені Антонії (Фількіної), Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив панахиду на могилі спочилої настоятельки Свято-Вознесенського Флорівського монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент та духовенство Флорівського монастиря. Про упокій спочилої настоятельки також молилися сестри обителі з ігуменею Євлампією.

Настоятелька Свято-Вознесенського Флорівського монастиря  ігуменя Антонія (Фількіна) відійшла до Господа 16 квітня 2018 року після тривалої хвороби. 

Ігуменя Антонія народилася 27 вересня 1934 року у селі Бояни Брянської області. У 1952 році вона прийшла на послух до Флорівського монастиря і все своє життя присвятила цій обителі. Особливою турботою матушки Антонії були справи милосердя. З її благословення Флорівський монастир рясно благотворив лікарням, дитячим будинкам, тюрмам і багатьом нужденним. Роки її ігуменства (1985-2018) стали періодом розквіту обителі після десятиліть атеїстичного лихоліття. 

Після заупокійного богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій вклонився святиням обителі та оглянув стан ремонтно-реставраційних робіт, які ведуться в монастирі.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1881

Залишити відповідь