На Вінниччині прихильники «ПЦУ» захопили храм УПЦ, зрізавши двері болгаркою (+відео)

16 квітня 2019 року прихильники «ПЦУ» зрізали болгаркою двері храму УПЦ на честь Архістратига Михаїла в селі Михайлівці Вінницької області і, виголошуючи образи на адресу священика та вірян УПЦ, захопили храм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на YouTube-канал «Захисти Церкву!»

За інформацією, розміщеної на YouTube-каналі «Захисти Церкву!», цього дня сільським головою було зібрано сесію сільради для «обговорення церковного питання», однак сесія так і не відбулась, оскільки віруючих УПЦ, яких також запросили, не захотіли слухати.

Громада УПЦ у селі Михайлівці існує вже 20 років, настоятель прот. Миколай Стріляєв служить у селі з 1998 року, має 7 дітей, до нього ніколи не було претензій як в цьому селі, так і на інших парафіях. Після зібрання в клубі прихильники «ПЦУ» одразу пішли захоплювати храм з болгаркою і ломом.

Протягом кількох годин вони погрожували віруючим УПЦ та довго не могли зламати двері. Більше того, тепер збурені активісти ображали і навіть бажали смерті священику.

Крім того, був присутній «священик» від ПЦУ Сергій Орловський, який вже декілька місяців підбурює людей не лише в селі Михайлівці, а і в усьому районі.

За словами А. Балана, захоплення храму відбулося спонтанно, тому більшість вірних нічого не знали і не змогли прийти на захист релігійної громади та її церкви.

Поліція була присутня та попередила представників ПЦУ, що такі дії є злочином, і просила зупинитись, але прохання було проігноровано. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення злочину.

Нагадаємо, що захоплення храмів УПЦ за допомогою болгарки і лому вже стало звичним методом так званого «переведення» громади для активістів «ПЦУ».

 

 

 

Просмотров: 634

Залишити відповідь