18 квітня 2019 року у Священній Архієпископії Кіпру зустрілися, щоб обговорити актуальні загальноцерковні питання, Блаженніші і Святіші Предстоятелі чотирьох древніших Православних Церков: Патріарх Олександрійський Феодор II, Патріарх Антіохійський Іоанн X, Патріарх Єрусалимський Феофіл III та Архієпископ Кіпрський Хризостом II. Про це говориться в комюніке за підсумками зустрічі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт ВЗЦЗ УПЦ.

Обговорення церковних проблем сьогодення та засобів їхнього вирішення розпочалося з молитви про мир в усьому світі та добробут святих Помісних Церков.

Окремо Предстоятелі зупинилися на ситуації з захопленнями храмів Української Православної Церкви, що посилилися в Україні після втручання Константинопольського Патріархату в українські церковні справи.

Глави Олександрійської, Антіохійської, Єрусалимської та Кіпрської Православних Церков закликали всі сторони працювати над «захистом вірних, а також священних храмів та монастирів від захоплень та будь-яких насильницьких дій, звідки б вони не надходили, чи які б причини або мотиви їх не породжували».

У контексті цього Архієпископ Кіпрський Хризостом нагадав про свою готовність взяти на себе посередницьку роль у вирішенні українського питання, про що повідомляв раніше. Предстоятелі Олександрійської, Антіохійської та Єрусалимської Церкви висловили свою згоду з такою ініціативою Предстоятеля Кіпрської Церкви, висловивши думку, що продовження цієї місії Архієпископа Кіпру може послужити «на користь та для єдності Православної Церкви».

Разом із тим, Блаженніші Предстоятелі древніх Церков підкреслили свою готовність до продовження спілкування і співпраці на благо Святої Церкви та зауважили, що в Православ’ї «можуть бути різні точки зору», однак Церква залишається єдиною під керуванням Господа Іісуса Христа, продовжує свою спасительну місію у світі і молиться, щоб Господь Своєю животворчою благодаттю зцілив рани наших народів і Світлом Христового Воскресіння просвітив серця всіх віруючих та привів до єдності у вірі й любові.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4593

Залишити відповідь