На Одещині зусилями православної громади УПЦ заснований новий храм замість захопленого «ПЦУ»(фото, відео)

20 квітня 2019 року з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела єпископ Южненський Діодор звершив Божественну літургію у пристосованому під тимчасовий храм приміщенні в смт. Сарата, так як колишню Свято-Покровську церкву в січні 2019 року було незаконно захоплено і переведено під юрисдикцію новоствореної «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Клірики і віруючі Саратського і Татарбунарського благочинь молилися на подвір’ї нового храму за своїх братів і сестер, які пережили велику втрату, але знайшли милість і допомогу Божу. Владика Діодор передав присутнім святительське благословення митрополита Агафангела з побажаннями миру, добра та духовного успіху в твердому стоянні в канонічній православній вірі.

У дар від митрополита Агафангела єпископ Діодор передав громаді храму ікони, церковне начиння, напрестольне Євангеліє, кришталеве панікадило і грошову допомогу, а також з благословення владики працями братії Свято-Іверської обителі був споруджений новий іконостас для цього тимчасового храму.

Також, матеріальна допомога для храму була передана і від духовенства Саратського і Татарбунарського благочинь.

 Єпископ Діодор у своїй проповіді зазначив, що, незважаючи на те, що у православної громади було відібрано храм, в який вони ходили все своє життя, віруючі не зневірились, а ще більше згуртувалися, проявили єдність і з Божою поміччю, допомогою добрих людей змогли знайти собі нове місце для молитви.

Сотні віруючих, присутніх на цьому богослужінні, є свідченням того, що храм можна забрати, зруйнувати, закрити, але віру людську в Бога ніколи не знищити і не зламати, підкреслив ієрарх.

Святкове Богослужіння закінчилося спільною трапезою, яка об’єднала священнослужителів і всіх прочан.

Просмотров: 512

Залишити відповідь