Парафія у волинському селі, яка лишилася вірною УПЦ, облаштовує домовий храм і просить допомоги

Віряни Української Православної Церкви у селі Байківці Ковельського району Волинської області власними силами перебудували один із сільських будинків у домовий храм і просить допомогти всіх небайдужих придбати церковне начиння. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook благочинний Голобського благочиння Володимир-Волинської єпархії УПЦ архімандрит Ніфонт (Омельчук), передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Радіємо за православну общину с. Байківці… Незабаром там новосілля. Віднедавна місцевий віруючий люд отримав чудову можливість перебудувати одну з сільських хат під домовий храм. Наша парафія вітає та щиро тішиться добрими справами байківчан. Після Пасхи очікуємо на приїзд керуючого єпархією владики Володимира», — написав отець Ніфонт.

Опублікувавши фотозвіт про виконану громадою роботі, архімандрит Ніфонт також зазначив, що прихід потребує забезпечення церковним начинням і допомоги з будівельними матеріалами, і просить тих, у кого є можливість, допомогти громаді.

За повідомленням сайту СПЖ, в лютому 2019 року парафію УПЦ на честь Казанської ікони Божої Матері зарахували до списку своїх «перемог» в Ковельському районі представники Київського патріархату/ПЦУ. Однак організатори «переходу» не знали, що релігійну громаду в Байківцях ніхто не реєстрував, тому «протокол» зборів територіальної громади з цього приводу можна було і не оформляти.

Практично вся громада залишилася в Українській Православній Церкві, а тимчасовим молитовним приміщенням – фактично коридором місцевої школи – люди спокійно поступилися новим «пастирям» і знайшли собі новий домовий храм.

Телефон для інформації: 050 642 15 39 (о. Ніфонт).

Реквізити для допомоги парафії: карта Приватбанку: 4731219104474170 Омельчук Т.О.

Просмотров: 928

Залишити відповідь