Голова Закарпатської ОДА: Треба було не чіпати тему релігії

Треба було не чіпати тему релігії в мультикультурному і релігійно розмаїтому Закарпатті.

Про це сказав Голова Закарпатської ОДА Генадій Москаль, коментуючи результати  голосування на виборах 21 квітня. За його словами, закарпатці дуже неоднозначно сприйняли втручання Президента у справи релігії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Depo.Закарпаття.

«Тут дуже неоднозначно сприйняли реалізовані реформи і гасла. Я свого часу навіть боявся вимовляти слово «Томос», бо ж маємо 640 громад Московського патріархату, 32 монастирі…, — зазначив Голова Закарпатської ОДА. — І замість Помісної церкви ми отримали Митрополію від Константинополя, а по факту – відсутні церкви і ніяких тенденцій до масового переходу».

Генадій Москаль, підкреслив, що було великою помилкою минулого Президента — втручатися у церковні справи.

«Я не стверджую, що священники здійснювали якусь агітацію, в наших умовах цього і не треба було робити. А треба було не чіпати тему релігії в мультикультурному і релігійно розмаїтому Закарпатті. Тут історично церкви не ототожнювали себе з Московським патріархатом – і при Чехословаччині, і за Радянської доби. І якщо на Львівщині, Івано-Франківщині, Тернопільщині Томос зіграв свою позитивну роль, то в нас навпаки», — розповів чиновник.

Як повідомляється, у другому турі на Закарпатті за Володимира Зеленського віддали голоси 80, 67% виборців, за Петра Порошенка — 16, 69%.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 903

Залишити відповідь